Home » Erling Haaland, Lionel Messi og Kevin De Bruyne har sjansen til den prestisjetunge prisen

Erling Haaland, Lionel Messi og Kevin De Bruyne har sjansen til den prestisjetunge prisen

by Erlend Loe

Norges Erling Haaland og Manchester Citys belgiske Kevin De Bruyne, samt argentinske Lionel Messi, som spilte for Paris Saint-Germain til slutten av forrige sesong, var på de tre nederste av UEFAs European Player of the Season-målinger.

Vinneren kunngjøres på den årlige trekningen av gruppespillet i Champions League i Monte Carlo 31. august.

SE OGSÅ: Veien til Josep Guardiola. Man City med Super Cup, men det er ikke perfekt

Haaland og De Bruyne ledet Manchester City til Premier League-tittelen, men viktigst av alt var de med på å vinne europacupen. På sin side vant Messi, som kom til Inter Miami i sommer, det franske mesterskapet med den parisiske klubben. Under verdensmesterskapet i 2022 var han kaptein for det argentinske landslaget som vant verdensmesterskapet i Qatar i desember.

Som annonsert av UEFA torsdag, inkluderte topp 10 også: tyske Ilkay Guendogan (Manchester City, for tiden Barcelona), spanjolen Rodri (Manchester City), franske Kylian Mbappe (PSG), kroatiske Luka Modric (Real Madrid). ), hans landsmann. Marcelo Brozovic (Inter Milan, nå Al Nassr), engelske Declan Rice (West Ham United, nå Arsenal London), argentinske Alexis Mac Allister (Brighton, nå Liverpool) og spanjolen Jesus Navas (Sevilla).

I kampen om tittelen Årets trener i Europa forble spanjolen Josep Guardiola fra Manchester City, italieneren Simone Inzaghi, som nådde Champions League-finalen med Inter Milan, og hans landsmann Luciano Spalletti, som spilte med SSC Napoli i Serie A seiret etter 33 år.

Nominasjonene til kvinnenes folkeavstemning vil bli annonsert før gallaen, men først etter slutten av verdensmesterskapet i Antipodes.

For sesongen 2019/20 gikk prisen for beste spiller og beste spiss til Robert Lewandowski, som representerte fargene til FC Bayern München på den tiden.

MC, PAP

You may also like

Leave a Comment