Home » Et vellykket verdensmesterskap i Poznań for polske kajakkpadlere. 12 lag på pallen

by Erlend Loe

Tolv ganger sto polske lag på pallen i verdenscupkonkurransen i kanopadling, som ble avsluttet i Poznań søndag. På slutten av den tre dager lange konkurransen tok kanoisten Mateusz Borgieł andreplassen på 5000m individuell.

Det fem kilometer lange løpet utgjorde tradisjonelt avslutningen på verdenscupkonkurransene. Det var to representanter for Polen – Mateusz Borgieł ble nummer to i kanorittet mens Rafał Rosolski ble nummer sju i kanorittet.

SE OGSÅ: To seire til polske lag under kano-VM i Poznań

Totalt 12 polske oppgjør sto på pallen. Kanopierne Martyna Klatt med Helena Wiśniewska kunne notere to seire i K2 over 200 og 500 m, Katarzyna Kołodziejczyk vant individuell K1 over 200 m og Karolina Naja, Anna Puławska, Adrianna Kąkol og Dominika Putto vant finalen i K4 over. 500 m. C4 500m (Aleksander Kitewski, Arsen Śliwiński, Łukasz Witkowski og Oleksii Koliadych) og 500m mixed double: Juliusz Kitewski, Amelia Braun.

Mer enn 400 deltakere fra 44 land deltok i Poznań. Neste test blir de europeiske lekene i Kraków – konkurransen mellom kanopadlere og kanopadere er planlagt til 21.-24. juni.