Home » Europeiske operatører vil ha penger fra Netflix og Co.

Europeiske operatører vil ha penger fra Netflix og Co.

by Thure Lindhardt

I begynnelsen av oktober var det mye snakk om den koreanske internettleverandøren SK Broadband, som saksøker Netflix for overdreven bruk av forbindelsene og krever erstatning. Nå går europeiske selskaper denne veien.

Netflix, Facebook og Google forventes å betale for infrastrukturen

Utviklingen av verdens største teknologigrupper som Google, Amazon, Microsoft, Facebook eller Netflix avhenger i stor grad av tilgang til Internett. Amerikanske giganter sender petabyte med data til kundene sine hver dag, ved å bruke forbindelsene kundene betaler for. Det viser seg imidlertid at det ikke er nok for operatørene. Som rapportert av ReutersDe 13 største europeiske telekommunikasjonsleverandørene ønsker å kreve at de amerikanske gigantene påtar seg minst deler av infrastrukturinvesteringskostnadene deres. Listen over disse selskapene inkluderer Deutsche Telekom, britiske Vodafone, French Orange og Spanish Telefonice, samt flere mindre operatører fra Østerrike, Sverige, Portugal og Norge.

Ifølge denne utgjorde de årlige kostnadene ved å bygge ut teleinfrastrukturen i Europa over 52 milliarder euro i fjor, og investeringene gjøres først og fremst for å møte de økende kravene fra kundene. Internett-gigantene drar imidlertid hovedsakelig nytte av fordelene og bør derfor ta del i kostnadene ved nettverksutvidelse. Ingen har navngitt spesifikke selskaper, men vi kan alle forestille oss hvor mye datastrømmetjenester som Netflix eller YouTube og sosiale nettverk som Facebook overfører. Foreløpig har vi imidlertid ikke å gjøre med et søksmål, som i tilfellet med den koreanske operatøren, men med et åpent brev til EU-myndighetene, som det forventes en reaksjon fra i denne saken.

Interessant nok er dette ikke den eneste forespørselen fra teleoperatører. De klager også over at enkeltland utnytter mye konkurranse og krever milliarder av euro for tilgang til nye mobile radiofrekvenser. I en alder av 5G-utvikling blir operatører tvunget til å kjøpe disse frekvensene og betale enorme summer som de på en eller annen måte må overføre til kundene sine. Det begrenser også beløpene som er tilgjengelige for infrastrukturinvesteringer. Det er å forvente at EU-kommisjonen vil reagere på disse kravene snart, men detaljer er ennå ikke tilgjengelige.

You may also like

Leave a Comment