Home » minst fem døde, spor etter terrorisme ikke utelukket

minst fem døde, spor etter terrorisme ikke utelukket

by Thure Lindhardt

En mann bevæpnet med pil og bue drepte flere personer og skadet flere i Kongsberg i Sørøst-Norge onsdag, opplyser norsk politi, som pågrep en mistenkt.

Dramaet skjedde like før klokken 18.30 i Kongsberg sentrum. I tillegg ble rundt ti ambulanser og to redningshelikoptre sendt til stedet.

« Dessverre kan vi bekrefte at det er flere skadde og dessverre flere døde Det sa den lokale politibetjenten Øyvind Aas på en pressekonferanse.

De skadde ble innlagt på sykehus. Verken antallet eller tilstanden deres er umiddelbart kjent, men det antas at det er minst fem dødsfall Ifølge norske medier og politikilder i AFP. Ifølge TV2 hadde mannen også en kniv og/eller flere andre våpen.

Et angrep i flere deler av byen

« Mannen som begikk forbrytelsen ble pågrepet av politiet og er ifølge våre opplysninger kun én person. «, han la til.

Motivene for angrepet, som skjedde flere steder i Kongsberg sentrum, er foreløpig uklare. » Gitt hendelsesforløpet er det naturlig å vurdere om det er et terrorangrep «Sa en lokal politimann, Øyvind Aas, under en pressekonferanse. » Den pågrepne mannen ble ikke hørt og det er for tidlig å kommentere hans motiver ».

Politiet ga ingen opplysninger om den mistenkte, bortsett fra at han var en mann som ble tatt med til politistasjonen i Drammen like ved. » Det er ikke noe aktivt søk etter andre personer «, spesifiserte Øyvind Aas.

Ifølge norske medier er det en person som varslet handlingen sin i en video publisert for noen dager siden. På bildene ser vi ham skyte med bue.

Lokalt politi sa på Twitter at en mann ble sett bevæpnet med pil og bue og brukte dem til å sikte på folk.

Befolkningen oppfordres til å holde seg hjemme. Flere kvartaler ble sperret av, og TV-opptak viste en stor utplassering av væpnet politi og ambulanser. Et helikopter og et team med mineryddere ble også sendt ut. De interne meldingstjenestene (PST) har blitt varslet.

Allmennkringkaster NRK la ut en bildesending av et vitne på sine nettsider som viser en svart pil fast i en vegg.

Flere drap i fortiden

Norge, en tradisjonelt fredelig nasjon, har tidligere vært mål for høyreekstreme angrep.

22. juli 2011 drepte Anders Behring Breivik 77 mennesker ved å avfyre ​​en bombe i nærheten av regjeringens hovedkvarter i Oslo før han åpnet ild mot et Ap-ungdomsmøte på Utøya.

I august 2019 skjøt Philip Manshaus også mot en moské nær Oslo før han ble overmannet av troende uten å forårsake alvorlige skader. Han hadde tidligere rasistisk skutt sin adoptiv-asiatiske halvsøster.

Flere planer om islamistiske angrep har også blitt forpurret.

Det lokale politiet vil holde en ny pressekonferanse klokken 22:00 (20:00 GMT).

You may also like

Leave a Comment