Home » World Cup i hurtigløp i Salt Lake City. TV-sending og nettstrøm

World Cup i hurtigløp i Salt Lake City. TV-sending og nettstrøm

by Thure Lindhardt

Biało-Czerwoni har rett til å være tørst etter flere starter. Begge novemberhelgene med VM i Tomaszów Mazowiecki og Stavanger endte med medaljer. Polakker vil ha et bredere utvalg i USA. Mateusz Owczarek har kommet til laget fra Norge, som skal kjempe over en distanse på 5 kilometer. I USA, som to uker tidligere i Skandinavia, vil sprinttreneren Tuomas Nieminen være fraværende (han har kjempet mot koronaviruset siden VM). Fins tvungne fravær har imidlertid ingenting å gjøre med holdningen til anklagene hans, som har vært ekstremt tilgjengelige siden begynnelsen av denne sesongen.

– Det var planlagt at det første toppmøtet skulle finne sted under verdenscupen og kvalifiseringen til lekene. Vi er i form, vi har hatt de beste resultatene på mange år, noe som er veldig gledelig. Etter Calgary (den fjerde verdenscupkonkurransen er i Canada) går vi tilbake til den velprøvde planen for å komme i form for andre gang. Denne gangen til Beijing – sier Nieminen.

Før de hvit-røde kommer tilbake fra Nord-Amerika skal spørsmålet om OL-kvalifisering spilles over havet på banene som regnes for å være de raskeste i verden. Blant sprinterne nærmest Beijing er Kaja Ziomek og Marek Kania, bronsevinnerne i Stavanger World Cup over 500 meter.

– Hvis forholdene ligger til rette i Salt Lake City, vil det være den desidert raskeste arenaen i verden. Det er selvfølgelig ikke slik at den raskeste ruten vil gi de beste resultatene. Du må kunne spille til dine styrker på is som dette – sier Nieminen. – Når det gjelder Kai, er ikke holdningen hennes så veldig overraskende for meg. Han har allerede lang erfaring og mange sesonger i verdenscuppen, der Marek bare er en rookie – innrømmer han.

Artur Nogal, en av Nieminens protégés, forsvarer seg ikke i kampen om sine tredje olympiske leker. Som andre polske skatere er han i USA etter noen dager med trening.

– Følelsene mine rundt Salt Lake City-banen er alltid ekstraordinære. Fra de første rundene kan du kjenne «vinden i seilene» og farten under løperne. Det favoriserer definitivt raske reiser – sier den mest erfarne polske sprinteren.

Bare tretti sprintere har lov til å starte over en distanse på 500 meter, forutsatt at det kan være tre representanter fra et bestemt land. Tjue plasser er best rangert i verdenscupen. I herrekategorien er Kania (11.), Piotr Michalski (13.) og Damian Żurek (20.) de nærmeste kvalifiseringene fra cuppoengsystemet. Nogal er nummer 32, med et betydelig poengtap. Prestasjonene hans kunne vært mer imponerende hvis det ikke hadde vært for helseproblemer og bare én start på denne distansen i Tomaszów Mazowiecki. Så han må kjempe om en av de ti plassene som skal deles ut basert på de beste tidene og dessverre også håpe at en av hans representantkolleger fra poengvurderingen mislykkes.

«Jeg håper på en god tidkjøring i Salt Lake eller Calgary, hvor banene er billige.» Jeg tror jeg klarer det – legger Nogal til.

31-åringens uheldige skade og rangeringssituasjon tvang treningsstaben til å endre antall distanser ved neste verdenscup i Salt Lake City.

– Vi bestemte oss for at Arthur skulle erstatte Kania for en spillejobb i Salt Lake City og kjøre 1000 meter. I motsetning til Michalski eller Żurek, er ikke Marek kvalifisert på denne avstanden fra cuppoengene. Fra det tidspunktet er nådd, får Arthur en ekstra sjanse til å komme seg til Beijing. Han trente med all kraft i årevis og var leder for sprintgruppa. Jeg håper han tar sjansen, for han må bevise noe i OL – sier Konrad Niedźwiedzki, sportsdirektør i PZŁS.

Magdalena Czyszczoń mister ikke troen på et større antall egne starter i Beijing. Den polske allroundmesteren ble sammen med venninnene Karolina Bosiek og Natalia Czerwonka nummer fire i lagløpet i Tomaszów og er på vei til OL, men kom seg med varierende hell til den europeiske delen av verdenscupen. individuelt. Som hun innrømmer, ønsker hun å slette forestillingen i isarenaen på 3000 meter fra hukommelsen. Den bittersøte smaken var absolutt resultatet av 5000 meteren i Stavanger for Czyszczoń, hvor hun fikk sin verdenscupdebut i 2016.

– Jeg er veldig glad for at jeg slo min personlige rekord (07.07.456), men jeg er misfornøyd. På den ene siden gjorde jeg mitt beste og jeg vet ikke om det var noe igjen å «bryte» fra den tiden. På den annen side var jeg i TOP 12 i mindre enn et sekund. Da jeg var trettende og nå er jeg den første på reservelisten – beskriver Czyszczoń.

Deres tilstedeværelse rett bak gruppen av potensielle OL gir imidlertid fordeler for det polske laget. For å kvalifisere seg til de olympiske leker må deltakerne individuelt kvalifisere seg på en av distansene, men reglementet tillater én person fra reservelisten. Czyszczoń kan beklage at reglene for å kjempe om langdistansepasninger er mer kompliserte enn de andre. For distanser på 3000 og 5000 meter lages en felles rankingliste som er satt sammen av summen av poengene fra alle årets verdensmesterskap. Derfra kan du fange 14 skatere på 3000 meter og 8 på 5000 meter. De resterende plassene (6 for 3000 meter og 4 for 5000 meter) tildeles på grunnlag av tidsrangeringslisten. Høyhastighetsbanene i Salt Lake City og Calgary vil være din siste sjanse til å kvalifisere deg. Czyszczoń ligger for øyeblikket på 22. plass over 3000 meter.

– For meg er Salt Lake City en sjanse til å gjøre mitt beste igjen og se hva jeg kan gjøre. Jeg skal kjempe, og vi får se hva som kommer ut av det – sier Czyszczoń. – Banen der er den raskeste i verden. Vi merker også høyden. Det er tider under trening når denne høyden «tilstopper» lungene våre. I begynnelsen måtte man være forsiktig med raske runder på isen for ikke å overdrive – legger han til.

Det tre dager lange verdensmesterskapet i Salt Lake City går fra fredag ​​3. desember til søndag 5. desember. Overføring av arrangementet om kvelden på Polsat Sport News og Polsatsport.pl (fredag, fra 22:30) og Polsat Sport Extra (lørdag og søndag, fra 20:20).

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment