Home » Fairplay-gesten til motstanderlaget ga Norge OL-gull

Fairplay-gesten til motstanderlaget ga Norge OL-gull

by Erlend Loe

Etter den første dagen av vinter-OL i Beijing ledet hun medaljeplasseringen Norgesom vant to gullmedaljer. Den første var 4×6 km blandet stafett i skiskyting og den andre Therese Johaug i kombinasjonsløpet (7,5 km klassisk teknikk + 7,5 km fri teknikk).

se videoen

Den polske genseren analyserer skoene til polske gensere [Sport Live #9]

Uten en uvanlig fair play-gest fra den slovenske fysioterapeuten Ula Hafner, hadde nok ikke nordmennene vunnet den første medaljen. Det var hun som like før takeoff la merke til at representanten varmet opp Norge – Marte Olsbu Roeiseland – en del av rifla falt av. Som det viste seg, var det et syn, det vil si en del av severdighetene, uten hvilket skyting ville være nesten umulig.

«PashaBiceps» fortryllet verden. «Du er en absolutt legende mann»

En flott fair play-gest fra en slovensk fysioterapeut

– På vei tilbake la jeg merke til noe svart i snøen. Jeg gravde den opp og ga den til den norske staben. De gjorde alt på 1,5 minutt – sa Hafner i et intervju med NRK.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl

Det tapte elementet ble plassert på skyteposisjon nummer én. For det var kjent at Roeiseland skulle ta denne plassen på første skift. Selv om det tok nordmannen flere sekunder å sette sammen rifleelementet, viste det seg likevel svært effektivt, med kun én feil.

– Hun viste stor ro og kulhet. Jeg er veldig imponert – sa norsk trener Patrick Oberegger etter løpet.

Til tross for vanskelighetene var Roeiseland først ut i overgangsområdet og nordmennene endte på førsteplass til tross for Tiril Eckhoffs tre straffer på andre skift. Roeiseland oppnådde dermed OL-gull for første gang i karrieren.

Arkadiusz MilikTreneren fikk endelig vite om Milik? Meningsfulle ord om en polak

Slovenias landslag tok sisteplassen i dette løpet. Likevel, takket være Hafners oppførsel, snakker hele verden om henne.

You may also like

Leave a Comment