Home » Fem sveitsiske representanter skal konkurrere i Wisła. Peiers problemer og Ammanns fravær

Fem sveitsiske representanter skal konkurrere i Wisła. Peiers problemer og Ammanns fravær

by Erlend Loe

Landslag på rad viser kortene sine foran den kommende åpningen av vinter-VM i Wisła. Allerede den 4.-6. november rundt Adam Małysz (HS-134) vil det være fem sveitsiske representanter. Det vil være tre hoppere og to hoppere i denne gruppen. Killian Peier, som sliter med en skade, og den tittelgivende 41 år gamle Simon Ammann, som ikke en gang nevner slutten på sin idrettskarriere, vil imidlertid mangle.

Det skjedde mye i sveitsisk hopprenn på slutten av sommersesongen. Nyhetene om det helvetianske laget var imidlertid ikke de beste. Killian Peier bekreftet nylig en skade som fortsatt er smertefull. Laglederen til trener Ronny Hornschuha, som rev et leddbånd i kneet i 2020, kunngjorde i august at han denne gangen kjempet mot leddbåndsbetennelse i kneskålen. Som et resultat hadde VM-bronsevinneren for mindre enn fire år siden svært begrensede forberedelser til vinteren, pluss at han ikke konkurrerte i oktobers nasjonale mesterskap. Uten å ville ta noen risiko bestemte trenerteamet og spilleren selv å ikke delta på åpningen av verdenscupen i Wisła.

Gode ​​nyheter for sveitsiske landslagsfans kunne vært Simon Ammanns retur til kamp. Den fire ganger olympiske mesteren, som ikke konkurrerte internasjonalt om sommeren, deltok i det nasjonale mesterskapet i syntetiske matter, som ble arrangert på det vanlige HS-106 (K-95) anlegget i Kandersteg. Imidlertid klarte ikke 41-åringen å erobre hjemmebanen – han endte bare på sjuende i den individuelle klassifiseringen. Imidlertid var hans deltakelse i konkurransen et signal for den sportslige fremtiden. Lenge var det ikke sikkert om tittelhopperen ville fortsette karrieren i sesongen 2022/2023. Til tross for den ikke helt vellykkede starten i Kandersteg, ser det ikke ut til at Ammann har tenkt å gi fra seg skiene med det første. I tillegg vant Gregor Deschwanden definitivt konkurransen med hopp på 102 og 101 meter (255,5 poeng). Andre ble Dominik Peter (96,0 / 96,5 m / 227,0 poeng) og tredje ble Junior Lean Niederberger (94,0 / 95,0 m / 219,5 poeng).

Blant de nevnte spillerne var selvsagt den 31 år gamle Deschwanden, som var det andre medlemmet av det sveitsiske laget sist vinter (26. plass på den samlede verdenscuprankingen), en konstant for troppen på elven Vistula. Dominansen til 21 år gamle Peter, som også sanket cuppoeng i forrige sesong (56. plass på totalrankingen), var helt naturlig. Trener Hornschuh bestemte at Sandro Hauswirth ville være den tredje konkurrenten som startet i Polen. 22-åringen ble nummer fem i delstatsmesterskapet, men det var hans siste forsøk på trening som påvirket trenerteamets avgjørelse. Nå får ikke Niederberger og Remo Imhof, nummer fire i mesterskapet, en sjanse.

Ved åpningen av cupen i Wisła vil det også være hoppere fra den helvetiske regionen. Trener Roger Kamber har valgt Sina Arnet, som for tiden er det beste håpet for fremtiden til sveitsisk skihopp for kvinner. 17-åringen scoret flere verdenscuppoeng (50. plass) sist vinter og var den første representanten for landet sitt på seks år. I Summer Grand Prix-serien tok Arnet til og med 37. plass sammenlagt. Ved siden av henne hans styrke på bakken hun. Emely Torazza skal også prøve Adam Małysz. 17-åringen falt svært farlig ved siste LGP-konkurranse i Klingenthal. Så, kort tid etter å ha forlatt terskelen, mistet den unge hopperen kontrollen over skiene og falt tungt ved landing. Det endte til slutt lykkelig nok. Selv om Torazza ble fraktet til sykehuset med ambulanse, som hun senere innrømmet, fikk hun bare blåmerker og den uheldige hendelsen var ikke uten skader. Han får sjansen til å fortrylle en stor bakke i Polen.

La oss legge til at de nevnte to dominerte det sveitsiske kvinnemesterskapet i Kandersteg. Gull i mellombakken HS-74 (K-67) gikk til Arnet (68,0 / 69,0 m / 230,7 poeng) og sølv til Torazza (66,5 / 67,5 m / 220,5 poeng). Tredjeplassen gikk til Rea Kindlimann (62,5 / 62,0 m / 193,7 poeng), som må vente på sin sjanse til å vinne cupen.

Sammensetningen av det sveitsiske herrelaget ved verdensmesterskapet i Wisła:

  • Gregor Deschwanden (26. plass i verdenscupen 2021/2022),
  • Dominik Peter (56. plass i verdenscupen 2021/2022),
  • Sandro Hauswirth.

Sammensetningen av kvinnelandslaget i Sveits ved verdensmesterskapet i Wisła:

  • Sina Arnet (50. plass ved verdensmesterskapet for kvinner 2021/2022),
  • Emily Torazza.

Bartosz Leja,
Kilde: swiss-ski.ch

You may also like

Leave a Comment