Home » Fotball: Nîmes Olympique, et forsvars hemmeligheter

Fotball: Nîmes Olympique, et forsvars hemmeligheter

by Thure Lindhardt

Crocs gjør det bedre, men de er desimerte og ivrige etter det.

Mandag, under det eksklusive intervjuet han ga oss, Presidenten i Nîmes, Rani Assaf, mente nedrykket forrige sesong var spesielt grunnet «til forsvarets svakhet (71 mål sluppet inn på 38 dager L1, red.anm.), og et konstant modifisert sentralt hengsel «.

Han ønsket derfor inderlig at en aksial forsvarer ble rekruttert, men han dukket aldri opp. Den heteste banen, som ble initiert av sportsdirektør Reda Hammache og førte til marokkaneren Achraf Dari (Wydad Casablanca), ble aldri realisert.

Administrerende direktør i croco forfulgte da ikke Teikeu-muligheten (nylig testet av NO, ikke holdt og til slutt signert i Caen): « jeg følte ikke», betrodde han, spesielt fordi spilleren ikke har spilt en offisiell kamp siden mai, og han ble ikke holdt av Sochaux i 2020.

INGEN tenkte på Hilton

Mellom Briançon-operasjonen (kneet) og den nylige skaden på Martinez (leggen), i følge vår informasjon, tenkte ledelsen i Nîmes Olympique å kontakte Hilton (eks-Montpellier) for å styrke en gruppe som trengte karakter og lederskap mangler.

Selv der uten oppfølging. Og så dekket starten av mesterskapet over usikkerheten i defensiven: To mål sluppet inn bare de første seks dagene, fire kamper på rad uten seier og en serie på 425 minutter ubeseiret for den norske keeper Bratveit.

To mål sluppet inn i juli-august … og 17 i september-oktober!

Baktroppen til krokodillene begynte å ta vann på slutten av sommeren: 17 mål sluppet inn i september-oktober! Går det bedre siden Sochaux (1-0), vil Gard-bygget forbli skjørt.

«Vi forsvarer ikke så godt, innrømmer trener Pascal Plancque. Vi er fortsatt skjøre defensivt. Vi ser det under kampene, vi ser det på video etterpå. Vi slipper inn for mange mål, for mange skudd, for mange sjanser. Det er en byggeplass, ja.»

Treneren pekte på tre problemer: «Noen ganger mangel på engasjement, ofte ikke godt strukturerte kollektiver som fører til ubalanse, og det farlige tapet av ball midt på banen, små synder av stolthet og grådighet hos spillerne mine som ønsker å starte bakfra. Men noen ganger må du vite hvordan du forlenger spillet for ikke å motangrep … «

Feil og selvkritikk

Vi kommer til å legge til to elementer til Plancques presentasjon: Nîmes blir altfor ofte eliminert en-mot-en og dominert i luften i dødballer, enten defensive eller offensive.

«Vi gjorde feil, noen individuelt og andre kollektivt på grunn av mangel på fokus, karakter, deretter tillit, kjenner igjen Andrés Cubas. Hver spiller måtte uttrykke sin egen kritikk. For vi kan bare komme dit sammen. For å skjule fraværet må hele laget i Rodez forsvare seg og angripe hardt. Vi må fortsatt være forent.»

Av de fire som kunne ha dannet startforsvaret denne sesongen, Paquiez, Briançon, Martinez og Sainte-Luce – fra høyre til venstre – vil tre være fraværende på Aveyron og en sannsynligvis først i starten av kampen. Hvordan vil NO forsvare seg? «Vi vil stole på de unge og fikse noe, Plancque smiler. Vi blir 11 med 4 forsvarere.»

De tre eks-krokodillene vil være der

Den sommeren ble Nîmes «sparket» av Rodez. I anførselstegn fordi Gard-klubben ikke nødvendigvis ønsket å beholde Malanda, Buades og Depres som bestemte seg for å starte eller starte karrieren på nytt med Raf.

Et valg som lønner seg for øyeblikket: de tre er eiere og ganske gode. Buades (4 mål), som trives i 3-5-2 Aveyron-området, og Depres (3) er til og med de to toppscorerne i sin line-up, solid 8. plass i Ligue 2 med to poeng mer enn NO.

Klask i kneet (men den andre…) og ikke tilgjengelig på noen uker, midtspissen er tilbake på fredag.

Martinez og Koné returnerer til Nîmes etter halvannen måneds fravær. Logisk sett burde begge starte på benken. Hvem skal erstatte Sainte-Luce, som ble ekskludert fra cupen på Aubagne?

Posisjon for posisjon, det kan bli Zaidans store debut … med mindre Guessoum sklir til side. Gardois sikter mot en tredje ligaseier på rad og en femte ubeseiret kamp.

You may also like

Leave a Comment