Home » Fotballspilleren Erling Haaland er Norges yngste milliardær

Fotballspilleren Erling Haaland er Norges yngste milliardær

by Erlend Loe

Det anerkjente toukentlige magasinet, som har blitt utgitt siden 1971, har publisert en liste som ligner på amerikanske Forbes i flere tiår.

Hun regnet ut hvor mye Haaland (22) har tjent så langt i Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund, inkludert garanterte inntekter fra en femårsavtale med Manchester City og inntekter fra sponsoravtaler.

Samtidig faller skatter, faste levekostnader og investeringer i f.eks eiendom og møbler som et privatfly som en fotballspiller kjøpte i fjor. De ulike tilleggsprestasjonsbonusene fra både arbeidsgiver og sponsorer ble ikke tatt med i beregningen, da de anses som «fremdeles usikre».

«Svært konservativt sett er nettosummen 1,1 milliarder kroner (110 millioner euro), men det ser ut til at det vil være mye høyere ettersom det vil være skiftende sponsoravtaler og økende annonseinntekter i løpet av de neste fem årene, én om gangen Fotballstjerne har nettopp begynt å blusse opp «- forklarte journalistene» Capital «.

Det ble understreket at aldri før har en nordmann tjent så stor formue i så ung alder og på så kort tid, med start fra bunnen av.

«Han er ikke bare Norges yngste milliardær, men også vårt lands første fotballmilliardær», understreket bladet.

Zbigniew Kuczyński / PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment