Home » Goose Byte, Amplifier Game Invest sitt nye videospillstudio, er grunnlagt i Montreal

Goose Byte, Amplifier Game Invest sitt nye videospillstudio, er grunnlagt i Montreal

by Thure Lindhardt

Det nye studioet er basert på en innovativ investeringsmodell der Amplifier Game Invest bygger og finansierer virksomheten samtidig som den støtter utviklingen. Det erfarne utviklingsteamet bestemmer på sin side den kreative visjonen til studioet med blant annet betydelige økonomiske insentiver. Dette teamet ledes av erfarne spillutviklere Theodor Diea og Nathan Ross Powell.

«For å mobilisere et sterkt team for utvikling av videospill i et senter som Montreal, trenger du flotte mennesker som kan bringe skapere sammen, lage flotte spill og drive en suksessfull virksomhet. Vi er veldig spente på etableringen av dette studioet og å se det betrodd Theo og Nathan, «understreker Per-Arne Lundberg, PDG d’Amplifier Game InvesT.

Montreal, forretningsknutepunktet i Quebec, Canada, er et av verdens fremste utviklingssentre for videospill, noe som gjør det mulig for Goose Byte å tiltrekke seg det beste talentet til sitt voksende team.

«Goose Byte er et nytt alternativ i en by full av talent innen videospillutvikling. Vi bygger ambisiøst et studio basert på tillit, respekt, inkludering og bærekraft. Amplifier Game Invest og dets inngrodde verdier er en partner for å bygge dette studioet. Vi er glade for å starte dette eventyret med dette selskapet, «forklarer Theodor Diea, administrerende direktør og kreativ direktør.

Goose Byte skal utvikle spill for PC og konsoll basert på egen intellektuell eiendom. Studioet søker å nå et bredere publikum ved å tilpasse sine eksisterende sjangere med innovasjoner innen brukeropplevelse, nettverk og sosiale elementer.

«Med den økonomiske støtten og samarbeidsånden til Amplifier Game Invest er vi godt posisjonert for å realisere en unik visjon som vil begeistre og inspirere spillerne våre over hele verden. Vi gleder oss til å si mer om prosjektet vårt, sier vi Nathan Ross Powell, CTO og senior spillutvikler.

Forretningsutviklingsbyrået Montreal International støtter Goose Byte med deres prosjekt i storbyen.

«Montreals videospilløkosystem er i full gang og er preget av sitt mangfold og innovative ånd. Goose Byte bringer en ny visjon som er utviklet med lokal kunnskap. Montréal International er der for å støtte fremgang, spesielt når det gjelder å rekruttere internasjonalt talent for å forbedre det lokale økosystemet, «forklarte Stéphane Paquet, president og administrerende direktør i Montréal International.

Goose Byte Games blir et heleid datterselskap av Amplifier Game Invest AB og blir med 15 andre spillutviklingsselskaper som allerede er en del av Amplifier-gruppen. Amplifier Game Invest er en av de åtte driftsgruppene i Embracer Group.


Om Amplifier Game Invest

Amplifier Game Invest, basert i Stockholm, Sverige, oppsøker de mest talentfulle selskapene i videospillindustrien og investerer i dem internasjonalt. Målet er å styrke selskaper og skape mer vellykkede spill på lang sikt gjennom ytterligere kunnskap og erfaring innen utvikling av videospill. Amplifier Game Invest opererer i dag i selskaper i Sverige, Danmark, Norge, Italia, Østerrike, Spania, Storbritannia, Canada og USA. Det er et heleid datterselskap av Embracer Group AB.