Home » Halvor Egner Granerud skal støtte de trengende i Ukraina. Han evaluerte også polakkenes handlinger

Halvor Egner Granerud skal støtte de trengende i Ukraina. Han evaluerte også polakkenes handlinger

by Erlend Loe

Stadig flere engasjerer seg i flyktninger fra Ukraina. Det samme gjør bekjente fra idrettsverdenen. Denne gangen snakket den norske skihopperen Halvor Egner Granerud om å hjelpe de som trenger det.

Resten av teksten er under videoen:

Halvor Egner Granerud skal støtte de trengende i Ukraina

Crystal Globe-vinneren av sesongen 2020/2021 sa på Twitter at han vil støtte finansinnsamlingen i regi av Norges Røde Kors. Beløpet Halvor Egner vil gi til Granerud avhenger av resultatene han oppnår i inneværende sesong.

«Etter noen dager med å tenke på hva jeg skulle gjøre, bestemte jeg meg for å donere 30 NOK, eller omtrent 3 euro for hvert verdenscuppoeng jeg tjener frem til slutten av sesongen. Jeg donerer til en innsamlingsaksjon i regi av Norges Røde Kors», skrev han.

Nordmannen gjør det kjempebra denne verdenscupsesongen. Så langt har han samlet 1.140 poeng, noe som plasserer ham på tredjeplass totalt. På det siste individuelle stevnet i Lillehamer ble han nummer fire. Ved slutten av denne verdenscupsesongen vil det være seks individuelle konkurranser (to i Oslo, Oberstdorf og Planica) og en lagkonkurranse (i Planica).

I et Twitter-innlegg oppfordret Halvor Egner Granerud også fansen til å støtte de som trenger det. «Jeg oppfordrer alle mine observatører til å vurdere hva de kan gjøre, ettersom mer enn en million mennesker nå har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine inn i en ukjent fremtid», skrev han.

Han nevnte også polakkenes handlinger. «Hjelpen som spesielt Polen så var trøstende og et glimt av håp i ellers mørke tider», skrev den norske hopperen.

You may also like

Leave a Comment