Home » Han kjøpte en iPhone fra Apple, Android var inkludert i pakken. Hva skjedde her?

Han kjøpte en iPhone fra Apple, Android var inkludert i pakken. Hva skjedde her?

by Peter Østbye

Hvordan er det mulig at en kunde som bestilte en ny iPhone fra Apple mottok en falsk med Android?

Når du kjøper en ny smarttelefon, er en av tingene du forventer at emballasjen inneholder akkurat det produktet vi kjøpte. Selvfølgelig er det kjent at en utilsiktet feil alltid kan skje dersom noen slipper feil varer fra lageret eller budet gjør en feil. Imidlertid forventer ingen at de i emballasjen vil motta ikke bare en annen enhet, men … en fullstendig falsk.

Dessuten er dette ikke en ordre fra et eksotisk kinesisk selskap med et tvilsomt rykte og en pakke som gikk gjennom tre kontinenter. Det er en kontrakt som tildeles direkte til et selskap med tidenes høyeste aksjemarkedsvurdering, som dominerer telefonmarkedet i mange land. Ja, det handler om Apple.

En falsk Android-enhet var inkludert i pakken med iPhone. Kunden jukset

Situasjonen gjelder en britisk kunde som bestilte den nyeste iPhone 15 Pro Max-modellen direkte fra Apples nettside. Han beskrev hva som skjedde videre på Reddit. Han bør motta en e-post fra budtjenesten DPD med en ordrebekreftelse fra Apple og en lenke for å spore forsendelsen.

Men da han åpnet pakken ble han veldig overrasket. Først så han at det var en skjermbeskytter på smarttelefonen. Etter å ha slått på telefonen var det umiddelbart klart at noe var galt. Enheten hadde tydeligvis ikke OLED-skjerm og hadde også en uttalt hake. Og mens enheten så ut som en iPhone fra utsiden, skjønte kunden umiddelbart at han hadde mottatt en falsk som kjørte på Android og hvis hud var ment å (ganske dårlig) etterligne iOS.

Les mer nedenfor

iPhones vil lære nye triks neste år.  Hva forbereder Apple?

Heldigvis handlet kunden ansvarlig og logget ikke på enheten med en av kontoene hans eller koblet den til Wi-Fi-nettverket. Det var ukjent hvilken programvare som var på enheten og hvilken skade den kunne forårsake. Spørsmålet oppstår: hvordan ble iPhone bestilt på Apple-nettstedet magisk til en falsk på vei til kunden?

Min første og mest åpenbare idé var at kunden ikke hadde logget inn på den originale Apple-nettsiden i det hele tatt. Det kunne skje at et brev i adressen ble endret til et brev med lignende utseende og kunden havnet på en falsk nettside som sendte forfalskninger. Men, som han selv innrømmer, fortsatte han å spore pakken gjennom den offisielle nettsiden og har nå en åpen sak, også gjennom Apple-nettstedet, der ordrenummeret hans er oppført. Falske sider går ikke så langt i sine aktiviteter (spesielt i forbindelse med returer), så det faktum å bestille fra en falsk kilde kan utelukkes.

Den andre mistenkte var selvfølgelig budtjenesten, men heller ikke her var det forskjeller i ordrenummeret og pakken viste ingen tegn til å være åpnet. Så det mest sannsynlige scenariet er at noen i forsyningskjeden bytter ut telefoner selv, tar ut ekte smarttelefoner og selger dem ved siden av. Dette indikeres av det faktum at IMEI-numrene på emballasjen og på smarttelefonen ikke stemmer overens. Selvfølgelig – i slike tilfeller kan Apple fjernlåse den stjålne smarttelefonen, men selges den tidligere betyr det ren fortjeneste for tyven.

Hva er konklusjonen? Vel, det er absolutt sant at det ikke finnes systemer som er motstandsdyktige mot forstyrrelser, og selv når det gjelder Apple, kan det være personer i forsyningskjeden som er villige til å begå forbrytelser og tjene penger på forbrukere. Heldigvis har kundene i slike tilfeller mulighet til å kjempe for rettighetene sine (som de ikke skal være redde for), og i dette tilfellet vil Apple mest sannsynlig sende kunden en ny iPhone gratis, så alt bør ende med litt av forvirring.

kilde

You may also like

Leave a Comment