Home » Håndball. Banebrytende lovendringer. Spillerne velger antrekket selv

Håndball. Banebrytende lovendringer. Spillerne velger antrekket selv

by Thure Lindhardt

I spillet om tredjeplassen konkurrerte nordmennene i shorts, noe som brøt med det internasjonale håndballforbundets (IHF) regler. I følge regelverket var spillere pålagt å spille i bikini. Etter press fra idrettsmiljøet besluttet organisasjonen å endre regelverket rundt kleskoden.

Det europeiske håndballforbundet bøtelagt 10 spillere for ulydighet på 150 euro, som til sammen utgjør 1500 euro for å ha spilt i ulovlige drakter. Spillernes handlinger ble støttet av Norges Håndballforbund (NHF), som støttet spillerne gjennom hele prosessen.

Du tok avgjørelsen rett før kampen

Spillerne bestemte seg spontant, praktisk talt i siste øyeblikk, for å bytte antrekk. Så det var ikke en planlagt handling. Norges forbundspresident Kare Geir Lio innrømmet selv at han hørte om avgjørelsen 10 minutter før kamp. Han støttet aktivitetene fullt ut fra starten Fotballspiller.

Siden det norske laget ble straffet, har håndballforbundets myndigheter vært under stort press for å endre reglene.

En begjæring har dukket opp på change.org som ber om å oppheve dommen og få kvinner til å bruke shorts, som har nådd over 60 000 mennesker. Underskrifter og idrettsministre fra Norge, Danmark, Finland, Island og Sverige ba også IHF om å gjennomgå kleskoden deres.

Presset var effektivt. Den nye loven, som trådte i kraft 3. oktober, sier at «spillere må bruke trange shorts» og kan velge mellom tank-tops eller crop-tops som kreves av den gamle loven.

You may also like

Leave a Comment