Home » Håndball Bourg-de-Péage Drôme – «Vi tar vare på spillerne»

Håndball Bourg-de-Péage Drôme – «Vi tar vare på spillerne»

by Thure Lindhardt

Péageoises har hatt en nesten feilfri første halvdel av sesongen bak seg. Denne suksessen kan blant annet forklares med filosofien til det tekniske personalet.

Håndballspillerne til Bourg-de-Péage vil delta i konkurransen onsdag 5. januar mot Paris 92 i anledning den tiende dagen av Butagaz Énergie League (1.angående Profesjonell avdeling). Deres siste kamp, ​​en 29:28-seier mot Celles-sur-Belle, ble forseglet en flott første del av sesongen.

Medledere av mesterskapet frem til den sjette dagen er spillerne til Camille Comte nå på andreplass. Treneren ser tilbake på disse resultatene og ser videre mot Europa.

Free People: Hva husker du fra den første delen av sesongen?

Camille Comte: Jeg finner mye glede i det daglige teamarbeidet så vel som i våre ekstraordinære resultater. Gruppen kommer veldig godt overens, og vi er alle veldig glade for å være sammen for å forberede oss til lekene. Spillerne viste mye profesjonalitet. Og det har vi også formidlet til publikum. Fansen føler at spillerne har det gøy på banen.

Hvordan oppsto denne kollektive tankegangen?

Det er et resultat av mange små detaljer, men også av vår filosofi hos våre ansatte. Vi skapte dette ønsket om å ta hensyn til spillerne. Vi prøver å være moderne i treningen vår ved å komme oss ut av denne øvelsen, noe som betyr at vi presser utøvernes sitron for å få mest mulig ut av den. Vi tror ikke vi kan få mest mulig ut av det på denne måten. Vi har satt opp atypiske treningsuker med mer enn et dusin individuelle økter. I dag finner spillerne i Bourg-de-Péage og i laget en balanse mellom arbeidet og deres velvære. Til gjengjeld er de alle i gruppens tjeneste.

«Empati med spillerne»

Hvis spilleren er komfortabel med sin individualitet, vil det da være lettere for deg å føle deg komfortabel kollektivt?

Nøyaktig. På et høyt nivå kommer resultatene først. For å oppnå det, glemmer vi mennesker. Vi har en tendens til å tro at idrettsutøvere kan utnyttes på kort sikt for resultater. Men profesjonell sportspraksis må endres, og vi eksperimenterer med det i Bourg-de-Péage.

Har den velviljen gjennomsyret deg i flere år?

Det er en del av identiteten min som trener å ha empati med spillerne. Jeg prøver å forstå menneskene jeg coacher. Nå er det sant at treningsmetodene våre og måten vi forbereder oss til øktene er i utvikling. For eksempel setter vi onsdag som frist midt i uken. Ønsker du å ha en økt denne dagen, tilbyr vi det også. Hvis du vil oppsøke en fysioterapeut, kan du. Hvis du vil ta vare på barna dine, kan du. Hvis du vil ta en utdannelse, kan du. Her er vi i gang med å håndheve vår coachingtro.

Den første dagen beseiret du Brest (37:31), de regjerende franske mesterne, hjemme. Hva endret denne seieren?

I Bourg-de-Péage har vi alltid prestert bra. Dette har fått oss til å endre dimensjonen, både i måten vi ser på oss selv og måten andre ser på oss. Vi måtte bekrefte det vi gjorde i Nantes og Besançon. I dag er våre 11 kamper en indikasjon på nivået vårt. Men poenget er gjort på slutten av enveiskampene, siden vi har fire kamper igjen, spesielt mot Paris (3e) og Metz (1er).

Du sa i begynnelsen av sesongen, «vi trenger å konsolidere vår status». Er du på vei i dag

Helt sikkert. Skal vi være europeiske en dag, må vi være mindre fanget mot lagene nederst på tabellen. Det er målet vårt i år. Vi er inne i en lærerik sesong her ettersom spillerne lærer å bære denne statusen. Et eksempel er seieren i Celles-sur-Belle med ett mål i en vanskelig kamp. Dette viser at vi må være årvåkne overfor alle. Den kollektive erfaringen og vår delte erfaring bør tillate oss å vokse i denne tilstanden.

«Vi må strebe for Europa»

Hva blir vanskelighetene i andre del av sesongen?

Det lover å bli tett med 17 ligakamper og Coupe de France-kampene på fire fem måneder med få nedskjæringer. Alexandra Nascimento og Kristy Zimmermans unnlatelse av å kvalifisere seg (Redaktørens merknad: The National Control and Management Commission (CNCG) har ikke validert hele det profesjonelle teamets lønnsliste) og Cindy Champions graviditet tar bort tre profesjonelle spillere. Heldigvis har treningssenteret interessante spillere tilgjengelig for oss. Men trøtthet kan skje fordi spillerne gir mye. Det vil være nødvendig å styre kroppen så godt som mulig, treningstempoet, ferien osv. Det er et skikkelig spørsmålstegn i andre halvdel av sesongen. I tillegg vil mange lag prøve seg på oss. Det kan være mange spill du må kjempe i.

Hvordan taklet du ikke-kvalifiseringen til disse to spillerne og kunngjøringen av Cindy Champions graviditet?

Ingenting var planlagt for de tre sakene. Vi kunne ha rekruttert en spiller for å gjøre opp for Cindys fravær, men det er ikke klubbens valg. Kristy og Ale måtte trene uten å kunne spille (merk: bortsett fra to franske cupkamper). Det var ikke lett for henne å ikke kunne gjøre jobben sin. Det krevde menneskelig ledelse på daglig basis så vel som gruppen som var veldig skuffet på deres vegne.

I begynnelsen av sesongen ble det avdekket et underslag på 70.000 euro fra en tidligere ansatt. Hvordan holdt gruppen fokus?

Det hadde ingen innvirkning på teamet ettersom mediebehandlingen var overdreven. Denne summen var svært liten i forhold til klubbens budsjett. I tillegg kunne pengene kreves tilbake. Det var overraskende på den tiden, men vi forsto at vi ikke trenger å bekymre oss. Problemet er at dette forsinket valideringen av kontoene våre og dermed kvalifiseringen til Kristy og Ale.

Etter å ha tapt elleve kamper, Liga og Coupe de France til sammen, hva er klubbens mål nå?

Målet vårt var å spille om et EM i 2023. Det er om halvannet år og det er tydelig at vi er litt foran veikartet vårt. Jeg tror vi bør sikte mot Europa på slutten av denne sesongen. Dette vil gi oss et år til å studere fordi å spille på europeisk nivå innebærer mange ting når det gjelder organisering, logistikk, medisinsk oppfølging osv. Det er også en ekte kultur å utvikle: lek hver tredje dag, reise dypt inn i Norge eller Ungarn osv. Vi må være beskjedne i våre ambisjoner, men det lar oss stille nye spørsmål.

«Forbli en populær klubb»

Hvilke for eksempel?

Jeg tenker på mottakelsen av publikum. Det komplekse Vercors ekspansjonsprosjekt er av vital betydning for oss. Lokalpolitikere er nødt til å hjelpe oss i denne saken, for økonomisk sett er et sted for arrangementer et reelt behov. Politisk støtte er nødvendig for å støtte den blomstrende kvinneidretten. Ord må fungere i dag.

Hva vil utvidelsen endre?

Det er foreløpig ikke mer plass på tribunen. Selgerne takker nei til enkelte sponsorer fordi det ville være nødvendig å plassere befolkningen utenfor Vercors-komplekset for å kunne plassere dem. Vi ønsker ikke å bli en forening der de eneste støttespillerne er bedrifter; vi ønsker å forbli en populær klubb. Det er bra å skape interesse og entusiasme for territoriet, men politikerne må forstå at de må hjelpe oss. Alle lagidretter til sammen, vi er den beste klubben i Auvergne-Rhône-Alpes. Enten er folk klar over det og hjelper oss, eller så må de forstå at det ikke er normalt, fordi vi er en kvinneklubb, at vi ikke har denne støtten.

Er det at du er et damelag virkelig forklaringen på denne situasjonen for deg?

(Pause) Ja. Det hjelper. Du må anerkjenne samfunnet du lever i. Hvis vi ser på en idrettsmediumside eller en lokal mediumside i dag, er de nevnte klubbene herreklubbene. Selv om de spiller i tredjedivisjon. Dessverre er det en refleksjon av samfunnet vårt. Men vi er også der for å få ting til å skje.

You may also like

Leave a Comment