Home » Håndball: reaksjon fra de franske kvinnene til Norge som forberedelse til de olympiske leker

Håndball: reaksjon fra de franske kvinnene til Norge som forberedelse til de olympiske leker

by Thure Lindhardt

De franske håndballspillerne hadde en meget stilig førsteomgang mot Norge i en forberedelseskamp til kampene i Tokyo, men måtte til slutt gi opp trekningen (28.-28.) i Bayonne tirsdag 6. juli, en hyggelig reaksjon to dager etter en bittert tilbakeslag.

Til deres første forberedelseskamp til OL i 2020 møtte Coralie Lassources lagkamerater de samme nordmennene som hadde dominert dem i Euro 2020-finalen i desember i Bayonne fra søndag 30. til 21. søndag.

«Vi tilbød det ene kinnet og ikke vendt det andre til,» sa det franske lagets høyreback Allison Pineau på mikrofonen til beIN Sports etter 30 minutter med et veldig høyt nivå av bleues. Verdensmester 2017 og Europamester 2018.

Reaksjonen tirsdag, fortsatt i Bayonne, ga Olivier Krumbholz mange grunner til tilfredshet. «Første omgang er utmerket. Det er all grunn til å være fornøyd med kampen. Når det gjelder sinnstilstand, har vi sett noen gode ting. Jeg synes det var virkelig utmerket, kanskje til og med over forventningene mine. Jeg er veldig lykkelig.» , “Kommenterte den franske treneren på beIN Sports-mikrofonen.

Les Bleues klarte å slå nordmennene, ledet av midtstopper Stine Oftedal, takket være et meget solid forsvar, det virkelige DNA-et til dette franske laget og et godt spill av Amandine Leynaud (10 redninger totalt) i mål og Alisson Pineau i angrep ( 8 mål).

I angrep ble Blues knapt hindret av mangelen på en venstreback takket være byttet av kantspiller Laura Flippes på bakre base. Resultat: Åtte mål foran ved retur til garderoben (18-10).

«Vi hadde ballene til å vinne, men vi la dem ikke i bakken»

Etter pause økte nordmennene nivået med nedenfra og opp Henny Reisstad og kantspiller Camilla Herrem og stoppet på tribunen (23:23). «Vi har vært i stand til å komme oss de siste ti minuttene. Vi hadde ballene til å vinne, men vi la dem ikke helt ned, sa Olivier Krumbholz.

De to lagene splittes logisk på samme måte. Franskmennene og nordmennene er blant favorittene til OL-tittelen med russerne og nederlenderne i en turnering som begynner i Tokyo om to og en halv uke (23. juli til 8. august).

Franskmennene tar over Japan på slutten av dagen den 14. juli, og spiller to siste forberedende kamper mot Japan (19. juli) og Montenegro (22. juli).

You may also like

Leave a Comment