Home » Les Bleues kvalifiserte seg til semifinalen i verdenscupen etter å ha slått Sverige

by Thure Lindhardt

Som i semifinalen i OL-turneringen i Tokyo i fjor sommer, slo Frankrike sine svenske rivaler slik de har gjort i syv år. Denne onsdagskvelden vant de olympiske mesterne i Granollers, Spania, kvartfinalen i verdensmesterskapet med 31:26 og fikk en bemerkelsesverdig start på andre omgang.

Svenskene fikk en bedre start, og utnyttet et balltap av Grâce Zaadi, et dårlig utført kontring av Béatrice Edwige eller en straffe på stolpen av Allison Pineau. Det første hoppet ble initiert av Alicia Toublanc, forfatteren av to flotte mål på vingen hennes. For første gang tok Frankrike ledelsen (5-4). Det var da en permanent crossover, en stor Frankrike-Sverige klassiker, effektiviteten til kantspiller Nathalie Hagman reagerte på slagverket i Océane Serciens angrep. Til pause skiltes de to lagene rygg mot rygg (15-15).

I begynnelsen av den andre perioden forhandlet franskmennene i beste fall de vanskelige «to minuttene» som ble påført Estelle Nze Minko og økte det første underskuddet i det kvartalet (20-17). Forsvaret til de blå kvele Jamina Roberts og søstrene hennes, som ikke kunne finne noen løsninger på minutter. I det 40. minutt stjal Coralie Lassource en ball og traff det tomme buret (22-17). Cleopatra Autovermietungux dro dit fra porten hennes ut av sonen hennes (23-18). Mer enn flau over en svært inspirert Grace Zaadi, kom svenskene aldri nærmere enn tre mål.

Danmark på fredagsmenyen

Til tross for Rydes spektakulære parade i nok et låneforsøk, ga ikke franskmennene hverandre unødvendig spenning. Et mål av Pauletta Foppa, en stopp av Kreditux i glassene og butikken ble stengt to ganger. Sverige, som ikke har slått Frankrike siden EM i 2014, holdt seg kortere denne gangen enn i semifinalen i Tokyo (29:27).

Olivier Krumbholz sine bleues møtes i Granollers fredag ​​i semifinalen mot Danmark. I de andre semifinalene møter Spania Norge. Fire måneder etter lekene er franskmennene tilbake i en siste major fire (den syvende av de siste åtte store turneringene). Det er bare noe. Men det burde ikke være nok for dem.