Home » Hoppe. Four Hills-turnering. Alexander Stöckl: Det er trist å se

Hoppe. Four Hills-turnering. Alexander Stöckl: Det er trist å se

by Erlend Loe

  • Polske hoppere svikter fortsatt i hopp-VM. Dessuten mistet de lederen sin for en stund
  • Alt fordi Kamil Stoch ble trukket fra de neste konkurransene, som plutselig falt i et dypt hull, selv om han for tre uker siden så ut til å kjempe med de beste
  • «Det er en veldig god beslutning. Nå har han mer tid til rolig trening og vil definitivt være tilgjengelig igjen før de olympiske vinterlekene, sa Stöckl i et intervju med Onet Sport
  • Du kan finne flere slike historier på hovedsiden til Onet.pl

Overrasker det deg at vi allerede har Four Hills-turneringen og det polske laget fortsatt er i trøbbel?

– Sikker. Spesielt siden det er litt trist når spillere som har vunnet Four Hills-turneringen har problemer. Tross alt er Polen et veldig godt lag som har det bare verre nå. Jeg tror de vet godt med trenerne hvor deres problem ligger.

Og ser du tekniske feil i genserne våre?

– Det er åpenbart at jeg ikke kan forholde meg til det polske laget fordi jeg har mine spillere og nok arbeid. Jeg har heller ikke noe materiale å analysere. I slike tilfeller er det som regel et spill mellom teknologi og utstyr. Hopp er den vanligste årsaken til problemer. Hvis dere ikke begge spiller, kan dere tape opptil 20 yards, men det er et problem for mange lag. Problemene gir da næring til en negativ spiral. Dette rammer fremfor alt polske medier og fans her i landet, som krever mye av hopperne og trenerne. De trenger støtte akkurat nå. Spesielt i dette vanskelige øyeblikket.

Mandag var det klart at Kamil Stoch ikke ville fullføre Four Hills-turneringen. Var det den eneste utveien?

– Jeg tror det. Det er en veldig god avgjørelse. Han hoppet dårligere og dårligere for hvert påfølgende forsøk. Nå får han mer tid til rolig trening og vil garantert være i god form igjen foran vinter-OL.

For tre uker siden sto imidlertid denne utøveren på pallen i verdenscupkonkurransen i Klingenthal. I Innsbruck ble han ikke forfremmet til konkurransen. Hvordan forklarer du det?

– Når det gjelder skihopping skjer alt veldig raskt. Tekniske problemer kan komme fra hopp til hopp. I tillegg er det enheter som er svært følsomme for endringer og værforhold. Og alt får det til å falle fra hverandre som et korthus. Dette gjelder ikke bare Polen, men alle andre lag.

I Innsbruck – talt av Tomasz Kalemba, Onet Sport

You may also like

Leave a Comment