Home » Horngacher ute av kontrakt og det er ikke slutten! Jordskjelvet i hoppverdenen

Horngacher ute av kontrakt og det er ikke slutten! Jordskjelvet i hoppverdenen

by Erlend Loe

Etter endt hoppsesong er det alltid en endring i trenerposisjoner, men denne sesongen er situasjonen spesifikk fordi kontraktene til praktisk talt alle store trenere går ut. Det kan snart bli et veritabelt jordskjelv i trenermarkedet.

se videoen
En nøkkelsamtale for fremtiden til polsk skihopp. PZN bekreftet

Alexander Stoeckl er nå ganske sikker på at han har signert en ny fireårskontrakt med nordmennene og i Slovenia er alle entusiastiske over arbeidet til den unge treneren Robert Hrgot, som har ett år igjen av kontrakten. Ingenting er sikkert i resten av landene som regulerer skihopp. For det første er det foreløpig ikke kjent om Michal Doleżal forblir treneren for det polske landslaget, men det kan bli endringer blant våre rivaler også. For det andre kan én overføring utløse et snøskred av andre.

Horngacher kan heller ikke sove godt

Interessant nok slutter Stefan Horngachers kontrakt med det tyske landslaget etter denne sesongen. Østerrikeren signerte kontrakten for tre år siden på slutten av 2021/2022-sesongen, og det tyske forbundet vurderer nå hvordan de skal gå videre. Det er ingen tegn til at Horngacher forlater det tyske landslaget, men treneren har blitt vant til at han er tøff å forhandle.

I Tyskland er det mye vanskeligere for ham å oppfylle alle lagets innfall. I Polen fikk Horngacher stort sett alt han ønsket seg. Og som Apoloniusz Tajner nevnte flere ganger, var Horngacher svært ubehagelig og direkte despotisk i forhandlingene.

Han drakk og fornærmet deretter spillerne. Pointner insisterte, men PZN la ned veto

Til tross for medaljene, vil Stefan Horngachers periode sannsynligvis være ganske skuffende. Ingen vil ta fra ham for eksempel Karl Geiger-gull i verdensmesterskap eller medaljer i verdensmesterskap, men i Tyskland håpet alle at Horngacher skulle bringe den etterlengtede og etterlengtede seieren i Four Hills-turneringen i verdenscupen eller noe annet OL-gull (det siste vunnet av Andreas Wellinger i 2018. år – red.anm.). Ingenting av det gikk bra på tre år, Karl Geiger kan være med i verdenscupspillet denne sesongen, men han er ingen favoritt.

I dag er det imidlertid vanskelig å se for seg at Stefan Horngacher skal forlate det tyske landslaget. Treneren tenker til og med på fremtiden da han kontaktet Michał Doleżal og tilbød ham en jobb hos staben, men inntil kontrakten er signert er alt mulig. Desto mer hører vi stemmer om at ikke alt er avklart ennå.

Mest forvirrende er kanskje Østerrikes landslag, som er vant til hyppige lederbytter og rotasjon av assistenter. Og dersom Polen skulle overta Thomas Thurnbichler, måtte det absolutt skje endringer. – Jeg tror hovedtrener Andreas Widhoelzl kan sove godt fordi laget hans tok med seg medaljer fra de olympiske leker. Vi har også medalje fra Stefan Kraft og teamet i skiflyging-VM og noen flere verdenscupseire. Så ingenting bør endres på det, og han bør fortsette å lede landslaget vårt – sier Martin Höllwarth, den østerrikske hopplegenden.

Vil Japan bytte trener etter den olympiske syklusen?

Det blir stadig mer høyt at det japanske landslaget kan forlate Hideharu Miyahira. Den 48 år gamle japaneren har ledet det japanske landslaget siden 2018, så han har ledet japanerne gjennom hele den olympiske syklusen. – Generelt sett gjennomgår japanske lag strukturen sin etter hvert OL, selv om jeg ikke har noen informasjon om dette emnet – forteller den japanske journalisten Yoshihiro Ezure på spørsmål om situasjonen i Japan. Ryktene sier imidlertid at Japan ser etter en ny trener.

De siste fire årene har laget feiret sine største triumfer på mange år. Hovedsakelig takket være Ryoyu Kobayashi, som hadde en utmerket 2018/2019-sesong og kan samle krystallkloden for andre gang denne sesongen. Det skal imidlertid huskes at arbeidsformelen i det japanske laget er litt annerledes enn i det polske laget, og det meste av arbeidet gjøres av hopperne i klubbene deres. Derfor er Ryoyu Kobayashis suksess også, og kanskje først og fremst, et resultat av arbeidet til Janne Vaatainen og senere Richard Schallert, som var hans klubbtrenere. Miyahira spiller rollen som en manager i det japanske teamet, ansvarlig for ledelse og direkte forberedelse til konkurransen. Og man hører at han finner seg ganske bra i denne rollen. Japaneren er kjent for sin sterke karakter og harde hånd. Vaatainen selv mister også kontrakten med det finske landslaget og finnene drømmer fortsatt om Mika Kojonkoski.

Japanerne er skuffende

Men bortsett fra storhoppingen Kobayashi er det ikke mulig å se etter god form hos andre hoppere. Mens Naoki Nakamura gjorde det ganske bra på begynnelsen av vinteren, mislyktes andre halvdel av sesongen for ham.

I verdenscupens totalscore er Yukija Sato 15., Naoki Nakamura 31. og Junshiro Kobayashi 32. Daiki Ito, som trekker seg, er 38. og Keichi Sato er 38. Resultater definitivt under forventningene til japanerne. Spesielt at de hoppet litt bedre i fjor og blant de 20 beste for sesongen var Ryoyu Kobayashi, samt Keichi og Yukija Sato.

De fleste avgjørelsene og avgjørelsene vil trolig bli kjent i Planica, hvor finalehelgen i hopp-VM starter torsdag.

You may also like

Leave a Comment