Home » Høyt om Thurnbichlers ord etter diskvalifikasjonen

Høyt om Thurnbichlers ord etter diskvalifikasjonen

by Erlend Loe


Getty Images / PAP / På bildet: Marius Lindvik og Thomas Thurnbichler

Simon Lozynski


Stort oppstyr etter Marius Lindviks diskvalifikasjon i 71. Four Hills-turnering. Journalister regnet ut hvor mange diskvalifikasjoner nordmennene allerede hadde pådratt seg de siste ti årene, og Thomas Thurnbichler helte bensin på bålet med sin uttalelse.

Halvor Egner Granerud er på vei mot seier i den 71. Four Hills-turneringen, men ikke alt går bra i det norske laget. Marius Lindvik og diskvalifikasjonen hans i Ga-Pa er fortsatt het i media der.

Den regjerende OL- og verdensmesteren i flyging ble diskvalifisert etter et hopp i første runde. «Det traff som en bombe» – slik bedømte journalistene i «Dagbladet» Lindviks diskvalifikasjon, og la merke til at den norske dressen var 2 cm for stor i midjen og like under.

«Vi skulle spise og drikke. Vi sjekket målene kvelden før, men når du jobber på grensen, skjer disse tingene – la Magnus Brevig, en av Alexander Stöckls assistenter i det norske laget til (mer HER).

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Se nøye! Vet du hvem som hjalp tennisstjernen?

Nordmannens diskvalifikasjon utløste en bredere diskusjon i Norge, for ifølge beregninger fra NRK-journalistene var det den 40. diskvalifiseringen av hopperen deres de siste ti årene. Til sammenligning har det neste laget i denne beryktede rangeringen, Slovenia, 28 diskvalifikasjoner.

Han ble bedt om å kommentere hele saken og blant annet mange norske diskvalifikasjoner Thomas Thurnbichler, trener for polske skihoppere.

– Du tar sannsynligvis en stor risiko. Du må gjøre det for å telle i skihopping. Alle jobber på grensen, men det ser ut til at nordmennene har tatt for mye risiko de siste årene, sier Thurnbichler til NRK.

Reaksjonen fra norsk side lot ikke vente på seg. – Det er hans mening. — Det tror vi ikke vi kommer til, sa Clas Brede Brathen, sportssjef i Norges hopplandslag, ifølge NRK. «Det er lett å si,» la Stöckl til.

Brathen og treneren har en annen forklaring på så mange diskvalifikasjoner i den norske troppen. Etter hennes mening er ikke utstyret til hopperne like viktig i hennes landslag som for tyskerne, polakkene og østerrikerne. Skandinavene har bare én person som har ansvaret for drakten, mens deres farligste rivaler har tre.

Derfor fortsetter meningsutvekslingen mellom de polske og norske ansatte i media. Dette handler ikke bare om Marius Lindviks inhabilitet, men også om forveksling med Piotr Żyłas søksmål (detaljer). HER). Onsdag 4. januar vil vi igjen se den neste sportsutgaven av rivaliseringen mellom disse to landene. Fra klokken 13:30 på Bergisel i Innsbruck vil Dawid Kubacki prøve å ta igjen noen av tapene mot Graneruda i den samlede stillingen i det 71. TCS. Den er for øyeblikket på 26,8 poeng.

Les også: Norske mediers overraskende reaksjon etter Kubackis knockout
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment