Home » Hun aborterte. Hun ble motbydelig behandlet: «Du gjorde det mot deg selv»

Hun aborterte. Hun ble motbydelig behandlet: «Du gjorde det mot deg selv»

by Erlend Loe

Å abortere et ønsket svangerskap er sannsynligvis en av de vanskeligste opplevelsene en kvinne kan gå gjennom. Det skjer også mye oftere enn vi tror. Det er anslått at opptil 10 til 15 prosent ender opp på denne måten. graviditeter. Dessverre kan vi fortsatt ikke snakke om det. Gravide kvinner skylder ofte på seg selv og – enda verre – blir de ofte beskyldt for «det er deres egen feil». Dette opplevde Julie fra Norge, som rapporterte om hennes kamp for å få barn på TikTok.

Hun aborterte. TikTok klarte å «avsi dom»

Julie og kona Camilla er nordmenn hvis forhold har vekket sympati hos nettbrukere fra hele verden. For øyeblikket hennes TikTok-konto @julieevlorentzen pass på 4,5 millioner brukere. Unge kvinner deler villig hverdagen sin med fans og bruker populariteten til å ta opp saker som er viktige for dem, som blant annet mental helse, selvaksept og sosial likhet. I juli 2022 giftet de seg på en av de thailandske øyene.

De begynte etter bryllupet prøver å få et barn bruk fremgangsmåte in vitro. De bestemte at Julie skulle bære henne og embryoet skulle tas fra Camilla. Prosessen med innsats har gitt resultater ekstremt vanskelig og slitsomt. Norske kvinner snakket veldig ærlig om smertene, tvilens øyeblikk og tårene som fulgte med påfølgende negative graviditetstestresultater.

Hun prøvde å få en baby. Nettbrukere kastet hat på dem

Til slutt, til euforien til fremtidige mødre, Julie ble gravid. Dessverre viste det seg under en av de medisinske undersøkelsene at fosteret hadde sluttet å utvikle seg og aldri kunne overleve utenfor mors kropp. svangerskap måtte avsluttes farmakologisk og norske kvinner en spontanabort ble indusert.

«Jeg trodde aldri jeg noen gang skulle avsløre meg selv slik på internett og vise noe så skummelt, men jeg vet at så mange andre mennesker går gjennom det samme.» sa hun, delte den triste nyheten og forklarte at hun og kona ville prøve igjen. Mange brukere viste sin støtte, men noen oversvømmet TikToker med en bølge av kritiske meldinger og beskyldte dem for spontanabort.

«En spontanabort er ikke din feil»

Julie ble mest kritisert. Kommentarene var sjokkerende. «Det er din egen feil for å trene under graviditeten. Kanskje hvis du ikke hadde løftet vekter, ville embryoet hatt en sjanse. Du gjorde det selv,» skrev kommentatorer til henne, og gjentok populære myter. Nordmannen bestemte seg for å ta noen skritt:

«Jeg ble fortalt at graviditetstapet var min feil for å trene eller pusse opp huset. Det er vilt. Så nå går jeg til fertilitetsspesialisten min for å konfrontere henne med disse påstandene Jeg skal spørre henne direkte om det er min feilsier Julie og legger ved opptaket av samtalen.

«Det spiller ingen rolle om du gikk til frisøren, malte veggene eller hevet sofaen under graviditeten. En spontanabort er IKKE din feil. Noe må være galt med embryoet, forklarer jordmoren.

Hvert år i Polen får 40 000 kvinner en spontanabort. Kvinner. Bak denne statistikken er det ekte mennesker hvis verden plutselig kollapset, som ble sittende igjen med en tomhet i hjertet, en følelse av ensomhet og ofte skyld. I vårt land er de støttet av blant annet Ernst-stiftelsen.

You may also like

Leave a Comment