Home » «Hva foregår her?» England undret seg etter den historiske rivingen av Norge for Euro Pika Nona

«Hva foregår her?» England undret seg etter den historiske rivingen av Norge for Euro Pika Nona

by Erlend Loe

– Jeg har aldri drømt om dette. Det var en flott kveld. Jeg kan fortsatt ikke tro det: «England-spissen Bethany Mead var spent. Arsenal-spilleren og lagkameratene hennes har skrevet historie. Sarina Wiegmans spillere beseiret mandag de norske spillerne 8-0 i andre runde av gruppespillet i EM, som ble arrangert i England.

se videoen
Hvor mye vil Robert Lewandowski tjene hvis han slutter seg til Barcelona?

Dette er ikke bare et historisk resultat for kvinnefotballen. Aldri før, inkludert i EM for menn, har et lag scoret åtte mål i en enkelt kamp. Dette er tidenes største seier. De engelske kvinnene forbedret sine egne prestasjoner i 2017 da de beseiret de skotske kvinnene 6-0 i EM i Nederland. Nå ble dette resultatet utlignet frem til pause.

– wow! Det var fantastisk. Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal beskrive følelsene mine og det som nettopp skjedde. Stemningen på stadion, seks mål frem til pause, åtte mål i kampen… Det hele er uvirkelig. Jeg tror du kunne ha sett det på ansiktene våre i første omgang. Det blir ikke lett for oss å sovne, sa Manchester City-spissen Ellen White, som scoret to ganger mandag, etter kampen.

«Lamborghini på Lada-fabrikken». Russerne har et kjempeproblem med utstyr

– For å være ærlig tenkte jeg med meg selv før pause: «Hva er det som skjer her?» Vi hadde en detaljert plan for denne kampen fordi Norge er et veldig godt lag med en av de beste spillerne i verden. Vi forventet en veldig vanskelig utfordring, og her skjedde noe slikt. Ord svikter meg, sa Wiegman.

Og hun la til: «Men vi må holde oss rolige.» For 8:0-seieren gir de ingen ekstra poeng. Hvis vi vant 1-0 ville vi vært på samme plass. Vi har ikke oppnådd noe ennå.

En historisk suksess for det engelske kvinnelandslaget

Den engelske manageren prøvde å dempe stemningen, men lokale sportsmedier fulgte ikke etter. «Med alt dette kunne Wiegman ha lurt på om hun hadde vært i solen for lenge. Laget vårt ødela Norge, som burde vært vår nærmeste rival i gruppespillet, sa Times.

Og videre: «Og likevel er Norge et av de beste lagene i Europa. De er rangert som 11. i verden, bare tre plasser bak England, og de har en av de beste spillerne i verden i troppen sin i Ada Hegerberg.» Lag i kampen om gull».

Nevnte Hegerberg er en av de mest suksessrike spillerne i kvinnefotballen. 27-åringen vant syv franske mesterskap med Lyon, som hun også vant Champions League med seks ganger. I 2013 ble hun sølvmedaljevinner i EM, fem år senere fikk hun Gullballen for verdens beste spiller. Hegerberg ble også valgt inkl. den beste fotballspilleren i Europa.

Mandag var imidlertid også hun hjelpeløs. Matt Pearson, den engelske korrespondenten, la ikke skjul på følelsene sine fra den tyske portalen DW.com. «Det var noe jeg aldri hadde opplevd i de tiårene jeg har sett England-kamper. Det var dominansen og ødeleggelsen til et lag som ble ansett som en av gullkonkurrentene,» skrev han.

Robert LewandowskiLewandowskis følge er overbevist: gjennombruddet kommer

«Det var den mest imponerende seieren for landslaget vårt siden vi slo Nederland 4-1 i EM 1996. Jeg var veldig heldig som var på stadion for å dekke det som skjedde i Brighton. Det var surrealistisk. Mitt kall og sånt.» var min oppfordring. Folk på tribunen, han ble gal. Alt takket være det store spillet med kvinnerepresentasjon «- la han til.

De engelske kvinnene vant kampen takket være tre mål fra Mead, to mål fra White og mål fra Georgia Stanway, Lauren Hemp og Alessia Russo. Det er den andre seieren i denne turneringen for Wiegman-laget. I første runde beseiret engelskmennene østerrikerne 1-0. Takket være seks poeng tok de seg inn i kvartfinalen. Fredag ​​skal England spille med det nordirske laget.

You may also like

Leave a Comment