Home » Ikke mindre enn 1330 karatister samlet til turnering i Vilnius – Respublika.lt

Ikke mindre enn 1330 karatister samlet til turnering i Vilnius – Respublika.lt

by Erlend Loe
4 bilder

Ikke mindre enn 1330 karatister var samlet til turneringen i Vilnius. Foto av Agata Parvicka

Idrettsutøvere i alle aldre deltok i turneringen, fordelt på 11 aldersgrupper – de yngste deltakerne var bare 6 år, og de eldste til og med 62 år.

I følge Jevgenijus Jurutas, lederen av Ippon, forente turneringen nesten alle litauiske byer, og barn fra sosialt vanskeligstilte familier og fosterhjem prøvde seg.

«Vi hadde ikke forventet et så stort antall deltakere, vi håpet og var klare til å ta imot 700-800 deltakere. Da vi så antall påmeldte, mistet vi ordet, sa J. Jurutas. – Det har blitt en stor utfordring for oss som arrangører, men mange års erfaring, frivillige aktiviteter og hjelp fra andre klubber gjorde turneringen veldig jevn og av høy kvalitet. Det er flott å ha så mange venner som kommer til oss hver gang og tiltrekker seg flere og flere sportsentusiaster.»

Turneringen feiret Litauens gjenopprettelse av uavhengighetsdag og uttrykte støtte til det krigsherjede Ukraina – arenaen var dekorert med et stort ukrainsk flagg, hvis farger ble reflektert i tatami-området.

«For første gang ble ikke bare den litauiske, men også den ukrainske hymnen spilt for oss. Det litauiske Kiokušin Karateforbund har et veldig varmt forhold til den ukrainske karateorganisasjonen og hjelper folket i Ukraina på alle måter de kan i denne vanskelige tiden. Representanter for ukrainsk karate kunne se vår støtte igjen og huske at de ikke er alene, sa lederen for Ippon-klubben.

I lagrangeringen av turneringen ble førsteplassen tatt av gjestene fra Samoditian «Shodan» Club-regionen (40 gullmedaljer), andre – av vertene for turneringen «Ippon» (30), tredje – av gjester fra Latvia «Karate Skola» (27), den fjerde – fra Kaunas «Fudoshin» (15), den femte – Vilnius Shin (13).

You may also like

Leave a Comment