Home » Ishockeyspillere håper på et drømmescenario

Ishockeyspillere håper på et drømmescenario

by Erlend Loe

«Vi har allerede vunnet færrest bronsemedaljer uten å spille kamper, men vi vil strebe etter trofeer på et høyere nivå,» sa Berndas Haake, strateg for det litauiske kvinnelaget i ishockey.

Uvanlig format

Ishockeyspillere i landet vårt fra 4. til 9. april. skal delta i divisjon III A-VM-turneringen i Sofia, hvor han skal teste styrken med det belgiske og bulgarske laget.

Opprinnelig skulle seks lag spille i denne gruppen, men krigen forårsaket av Russland førte ikke til mobilisering av Ukrainas landslag, og representantene for Romania og Hong Kong nektet å spille.

«Endringer skjer i alle divisjoner, så det internasjonale ishockeyforbundet har foreslått et nytt turneringsformat – vi skal møte belgierne og bulgarerne to ganger. Til tross for at vi fortsatt vil ta prisen, ønsker vi mer enn bare bronsepriser», sa Haake.

Før turen til Bulgaria var det planlagt to vennskapskamper for det litauiske landslaget med den latviske kvinnehockeyklubben.

karrieretrinn

Hovedmedlemmene i vårt lands lag er 15 år gamle Emilija Tučiūtė og 16 år gamle Viltė Beličenkaitė.

Da litauiske ishockeyspillere deltok i verdensmesterskapet for første gang og så langt bare i desember 2019, kunne Emilija og Viltė kun se dem under sendingen av konkurransen.

Begge jentene jobber for tiden hardt for å bevise at de kan stoles på viktige roller på landslaget.

Sesong: hockeyspillere fra Vilnius Hockey Stars (røde klær) deltok i det latviske mesterskapet og tok fjerdeplassen. / Foto av G. Lazdan

På det litauiske mesterskapet i ishockeytrio for kvinner (3v3), som ble arrangert for første gang denne sesongen, mottok både Viltė, som beholdt gullmedaljen i Klaipėda Girls, og Vilnius Hockey Stars, som vant sølv, også personlige priser: V.Beličenkaitė ble tildelt som mesterens beste målvakt, og E.Tučiūtė er den beste spilleren på laget hans.

Begge de unge ishockeyspillerne har allerede prøvd seg i det latviske mesterskapet i ishockey for kvinner.

Traumet brøt ikke

E.Tučiūtė, som spilte vellykket i det latviske mesterskapet med Team Hockey Stars, kan ha blitt hemmet av en kragebeinskade, men med hjelp av den litauiske fysioterapeuten Catherine Kairytė klarte hun å komme seg og forberede seg til verdenscupen.

«Takket være Catherine er jeg i god fysisk form,» sa E.Tučiūtė. «Jeg håper vi ser bra ut fordi laget vårt er en sammensveiset familie.»

Siden hun var liten har Emilia lært det grunnleggende om ishockey i en treningsgruppe med guttene. Trener Haake understreket at hardbarkede ishockeyspillere er mye raskere og teknisk bedre.

Kamerat – Legionær

V. Beličenkaitė, som forbedrer seg i havnebyen og vinner det litauiske mesterskapets gullmedaljer med Klaipėda jentelag denne sesongen, ser også frem til sin debut i verdensmesterskapet.

«Vi gleder oss til å vente på den kommende konkurransen, noen ganger er det vanskelig, men jeg tror vi vil lette på spenningen under den offisielle kampen,» sa målvakten.

Sammen med Vilte ble legionæren fra Danmark – Emilija Simonsen, som konkurrerer i toppdivisjonen i dette landet, invitert til det litauiske landslaget.

V.Beličenkaitė innrømmet at hun ventet på muligheten til å trene med en mer erfaren kollega.

«I Sofia vil vi strebe etter best mulig resultater, og drømmescenarioet er gullmedaljer,» erklærte V. Belicenkaitė ambisiøst.

landslag

Keepere: Emilija Simonsen (AaB Ishockey, Danmark), Viltė Beličenkaitė (Klaipėda).

Forsvarere: Emilija Tučiūtė (Vilnius Iron Wolf / Hockey Stars), Rugilė Paražinskaitė (Kaunas Rebel Girls), Gintarė Karpavičiūtė (Eagles B, Østerrike), Aleksandra Volyncevaitė, Miglė Jakavičienėvi og Miglė Jakavičienėke.

Speditører: Gabija Petrauskaitė (Haugesund Seagulls, Norge), Gabija Griniūtė, Nomeda Burneikaitė, Veronika Tamulionytė, Greta Baubaitė og Milda Jasaitė (alle – Hockey Stars), Klara Miuller (Klaipėūtėda) Amber), Julija Melnikova (Klaipėda Girls).

Bidragsytere: hovedtrener Berndas Haake, trenerne Raimondas Štrimaitis og Mauras Baltrukonis, fysioterapeut Kotryna Kairytė, utstyrssjef Aurelijus Kriščiūnas, lagleder Eglė Kulikauskaitė.

Spillet

Divisjon III A av verdensmesterskapet i hockey for kvinner: 4. april Belgia-Litauen, 5 d. Litauen-Bulgaria, 7 dager Litauen-Belgia, 8 dager Bulgaria-Litauen.


You may also like

Leave a Comment