Home » JCB Fastrac med iCON-teknologi

JCB Fastrac med iCON-teknologi

by Peter Østbye

JCB har avduket de nye Fastrac 4000- og 8000-seriene traktorene med den innovative Fastrac iCON IT-infrastrukturen, som kombinerer presisjonsjordbruksteknologi, tilpassbare kontroller og nyutviklede intelligente transmisjonskontroller. Fastrac-serien med totalt 5 modeller står i dag for ytelse, allsidighet, komfort og sikkerhet, også basert på moderne teknologi.

De nye Fastrac-traktorene er utstyrt med en sekssylindret motor fra AGCO Power, som yter en maksimal effekt på 181 til 354 hk og et dreiemoment på 825 til 1.450 Nm ved 1.500 o/min, avhengig av modell. Den anerkjente AGCO ML CVT-transmisjonen med Smart Transmission Control sikrer effektiv kraftoverføring. Traktorer kan kjøre i to hastighetsmoduser: saktere opp til 40 km/t og rask opptil maksimalt 60 eller 70 km/t. Ved høye hastigheter sørger krengningsbøyler og et avansert fjæringssystem for optimal sikkerhet.

Kraftuttaket styres elektrohydraulisk. 4000-versjonene har 4 hastigheter og 540/1000/540E/1000E hastigheter, 8000-modellene har et 2-trinns kraftuttak med 540E/1000 hastigheter. Den høye allsidigheten til Fastrac-traktorer skyldes bruken av tilbehør som kan monteres på front- og bakfeste, kraftuttak og bakre plattform. Det nye konfigurerbare kontrollsystemet og ISObus-kompatibiliteten gjør rask utskifting enda enklere. Den bakre koblingen har en løftekapasitet på 7 000/8 000 kg på 4000-versjonene og opptil 10 000 kg på de kraftigere 8000-modellene.

Høy førerkomfort er resultatet av kombinasjonen av avansert fjæring og et førerhus montert i midten av traktoren. Førerhuset har elektrisk oppvarmede speil, oppvarmede vinduer foran og bak, doble LED-blinklys, LED-fjernlys og 6 halogenarbeidslys foran og 6 bak. Sjåføren har et oppvarmet, komfortabelt sete i stoff eller delskinn, en justerbar 12-tommers HD-berøringsskjerm, et armlen og konfigurerbare kontroller, klimaanlegg med solbelastningsovervåking og et ryggekamera. Spesielt å merke seg er Fastrac iCON-systemet, som inkluderer følgende moduler: iConfigure, iConnect og iControl.

iCon – en innovativ utvidelse av traktorens muligheter

iConfigure-modulen inkluderer opptil 50 kontrollfunksjoner med muligheten til å tilordne dem til hoved- og hjelpe-joysticken. I tilfelle maskinen betjenes vekselvis av flere operatører, kan individuelt definerte arbeidsprofiler lagres. Hovedjoysticken har 5 tilpassbare knapper og den valgfrie sekundære joysticken har fire. For eksempel kan koblingskontroll, kraftuttaksdrift eller girinnstillinger tilordnes knappene.

iConnect-modulen er ansvarlig for tilkobling og bruk av den nøyaktige Isobus- og GPS-teknologien. JCB Fastrac iCON-traktorer med andre trinns Isobus tilbyr funksjonene til universalterminalen, Aux-N og kontroll av grunnleggende oppgaver ved aggregering av traktoren med redskapet. For eksempel gir de muligheten til å kontrollere seksjoner og arbeidshastigheten ved sprøyting av åker. Produsenten brukte et GPS-system i sine traktorer med den industri-utprøvde Novatel Smart-7-mottakeren og et ikke-standard brukergrensesnitt. JCB Fastrac-traktorer har også fabrikkmonterte digitale DAB-radioer med Bluetooth-tilkobling, som betjenes via skjermen eller et dedikert armlenssystem.

Høy kjørekomfort, presis og oppgaveorientert hastighetskontroll samt effektiv kraftutvikling er iControl-modulens domene. I dette tilfellet, takket være den spesielle Smart Transmission Control-programvaren, kontrollerer traktoren selv motorturtallet og girforholdet, og opprettholder nødvendig hastighet ved forskjellige belastninger. Føreren stiller enkelt inn ønsket kjørehastighet og kan også kontinuerlig velge kontrollmodus ved hjelp av pedalen, joysticken eller scrollehjulet.

You may also like

Leave a Comment