Home » Johaug avslørte den sjokkerende sannheten. Nordmennene lot dem ligge

Johaug avslørte den sjokkerende sannheten. Nordmennene lot dem ligge

by Erlend Loe

I oktober 2016 viste det seg at Therese Johaug hadde testet positivt på det anabole Clostebol. Den norske løperen ble da truet med diskvalifikasjon og den nye sesongen var i ferd med å starte. Det var heftig diskusjon i kulissene om hvordan vi skulle få dette sjokkerende budskapet ut i verden. Detaljer ble avslørt av Johaug selv i hennes selvbiografi.

se videoen

Justyna Kowalczyk i «Wilkowicz Sam na Sam»: Jeg kan fortsatt ikke sovne uten sovemedisin. Men nå er tiden kommet da den forferdelsen ikke lenger var å se

Nordmennene oppfordret Johaug til å lyve. De ønsket å skjule denne informasjonen for verden

Den firedobbelte olympiske mesteren hevder det norske fotballforbundet forsøkte å lure henne til å lyve. – De foreslo at jeg skulle slutte å publisere den positive narkotikatestrapporten og i stedet finne en annen forklaring på hvorfor jeg ikke stiller. Det ble foreslått at vi skulle si at jeg føler meg dårlig, altså lyve at jeg er syk, tilsto hun.

– Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Tilbød Norges Skiforbund nettopp å skjule dopingprøven for media for ikke å forstyrre lagets startplaner? – Løperen husket.

Ifølge Johaug argumenterte forbundet med at å gjøre det ville ødelegge hans umiddelbare planer og avlede oppmerksomheten fra resten av landslaget rett før VM-start. – Det var et møte hvor alle var entusiastiske og ulike løsninger ble diskutert, både smarte og ikke så smarte. Vi diskuterte utfordringene knyttet til den flotte starten på sesongen, men det viktigste fra mitt ståsted er selvfølgelig at vi ønsket å fortelle historien slik den var – forklarte Espen Graff – mangeårig kommunikasjonssjef i Norwegian. FA – i et intervju med NRK.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl.

Therese Johaug ble til slutt utestengt i 18 måneder, forlot Pyongyang-OL og måtte trene utenfor landslaget. Da hun kom tilbake, var resultatene enda bedre enn før. Hun oppnådde blant annet tre gullmedaljer ved de olympiske leker i Beijing og syv verdensmesterskap – tre fra Seefeld og fire fra Oberstdorf.

You may also like

Leave a Comment