Home » Kamil Stoch har flyttet hoppverdenen. Ziga Jelar reagerer

Kamil Stoch har flyttet hoppverdenen. Ziga Jelar reagerer

by Erlend Loe

Kamil Stoch tok 11. plass i søndagens verdenscupkonkurranse i Lahti. Under kvalifiseringen kunne man se en spesiell melding fra Stoch. «Stopp krigen! Kjemp bedre i sport» – skrev polakken på skiene. Tidligere har den to ganger krystallkulevinneren snakket om Russlands invasjon av Ukraina. – Det er vanskelig å fokusere på det man elsker når det blir vondt bak gjerdet. Vi bør ikke lukke øynene for menneskelig skade – sa Stoch i et intervju med skijumping.pl-portalen.

se videoen
Dette var rammen for FIFAs beslutningstaking. PZPN avslører detaljer

Stadig flere hoppere snakker om Russlands invasjon av Ukraina. Sloveneren støttet Kamil Stoch

Til tross for publikums forventninger har Det internasjonale skiforbundet (FIS) lenge forsinket beslutningen om å fjerne russiske utøvere fra vintersport. I motsetning til tilnærmingen til FIS, er andre hoppere enige med Kamil Stoch. Halvor Egner Granerud gjorde sitt standpunkt til denne saken klart i sosiale medier mandag. Nå støttet Ziga Jelar fra Slovenia den polske hopperen.

Michal Doleżal tok avgjørelsen for Raw Air. Han ga komposisjonen

– Kamil har gode nyheter. Vi trenger ikke hat, krig og død… Vi bør dele håp, støtte og kjærlighet. Vi lever det hver dag, vi gjør det med tro, hardt arbeid og lidenskap. Vi velger ikke hvor vi er født, men vi er ansvarlige for hvem vi blir! – skrev Jelar på Twitter.

IIHFEt slag for Putin. Forbundet for favorittsporten til russere og hviterussere suspenderer dem også

Til tross for FIS sin nølende holdning til russerne, ser det ut til at de blir fraværende fra kommende Raw Air. Dette ble offisielt kunngjort av de ansatte i den lokale representasjonen. Dette skyldes trolig press fra nordmennene, som ikke ønsket deltagelse av representantene for angriperstaten i syklusen. Det er ikke kjent om FIS hadde noe med denne avgjørelsen å gjøre.

You may also like

Leave a Comment