Home » Karolis Verbliugevičius, som fikk sin verdenscupdebut, var skuffet – Respublika.lt

Karolis Verbliugevičius, som fikk sin verdenscupdebut, var skuffet – Respublika.lt

by Erlend Loe

Debuten til den litauiske skiløperen Karolis Verbliugevičius i VM i Norge ble ikke vellykket. Den synshemmede utøveren startet på slalåmgiganten på Lillehammer onsdag med hjelp av guide og trener Vytenis Makauskas, men kom ikke i mål. Den litauiske slalåmduoen håper å gjøre forskjellen i slalåmkampen denne fredagen.


×

1 bilde

litauiske skiløpere. Foto av Donato Gribauskas / LPAK

K. Verbliugevičius og V. Makauskas startet i 13-delsfinalen på storslalåmbanen. Det såkalte Devil’s Dozen var mislykket for den litauiske duoen. Den litauiske duoen avsluttet prestasjonen tidlig på distansen da K. Verbliugevičius gjorde en feil og blokkerte målet.

«I begynnelsen gikk alt ganske bra, de første par hjørnene var ganske jevne. I sving tre eller fire forsinket jeg nok svinginitieringen og gikk bare for langt til siden og hang på ytterporten. jeg var sen Det er en skuffende feil», kommenterte K. Verbliugevičius situasjonen.

K. Verbliugevičius var den eneste fullstendig usynlige skiløperen (klasse B1) blant de tretten deltakerne i slalåmgiganten. En utøver fra Australia kom heller ikke i mål onsdag.

K. Verbliugevičius og V. Makauskas har ikke fullført sin prestasjon i VM på Lillehammer og håper å komme seg til fredagens slalåmkonkurranse.

– Vi vil prøve å analysere hva som skjedde. Vel ja, det er skuffende. Takk til alle som så og støttet oss. Vi har fortsatt en begynnelse. Vi vil jobbe og prøve å gjøre alt mye jevnere «, – lederen og treneren til K. Verbliugevičius, V. Makauskas, mistet ikke optimismen.

Målet til litauere, som debuterte i verdensmesterskapet, er å delta i de paralympiske vinterlekene, hvor representanter for landet vårt deltok først i 1994. Det er symbolsk at lekene fant sted på Lillehammer.

Den litauiske paralympiske komité har sendt inn en søknad om en nominell invitasjon for 2022. Beijing vinterleker. Svar til K. Verbliugevičius fra Den internasjonale paralympiske komité er ventet i februar.

«Selvfølgelig er det synd at Karolis og Vytenis ikke hadde en første start, men det kommer et nytt forsøk. Vi er stolte av utøverne fordi vi vet hvor hardt de jobber, selv om de siste årene ikke har vært lette for dem på grunn av de mange kanselleringene de var. Vi tror på dem og støtter dem som hele Litauen,” sa Mindaugas Bilius, president for den litauiske paralympiske komité.

K. Verbliugevičius og V. Makauskas starter slalåmkonkurransen fredag ​​kl. 11.00. Litauisk tid.

Uenig – la oss diskutere!
Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer som inneholder banneord vil automatisk bli fjernet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukulturerte kommentarer som er erfarne, off-topic, signert på vegne av noen andre, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil dele dine detaljer med de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment