Home » Karolis Verbliugevičius, som gjorde sin verdenscupdebut, var skuffet

Karolis Verbliugevičius, som gjorde sin verdenscupdebut, var skuffet

by Erlend Loe
K. Verliugevičius og V. Macauskas. FOTO: Donatas Gribauskas / LPAK

Debuten til den litauiske skiløperen Karolis Verbliugevičius i VM i Norge ble ikke vellykket. Den synshemmede utøveren startet med hjelp av guide og trener Vytenis Makauskas onsdagens storslalåmkamp på Lillehammer, men kom ikke i mål. Den litauiske slalåmduoen håper å gjøre forskjellen i slalåmkampen denne fredagen.

K. Verbliugevičius og V. Makauskas startet i 13-delsfinalen på storslalåmbanen. Det såkalte Devil’s Dozen var mislykket for den litauiske duoen. Den litauiske duoen avsluttet prestasjonen tidlig på distansen da K. Verbliugevičius gjorde en feil og blokkerte målet.

«I begynnelsen gikk alt ganske bra, de første par hjørnene var ganske jevne. I sving tre eller fire forsinket jeg nok svinginitieringen og gikk bare for langt til siden og hang på ytterporten. jeg var sen Det er en skuffende feil», kommenterte K. Verbliugevičius situasjonen.

K. Verbliugevičius var den eneste fullstendig usynlige skiløperen (klasse B1) av tretten deltakere. En utøver fra Australia klarte heller ikke å komme i mål onsdag.

K. Verbliugevičius og V. Makauskas har ikke fullført sin prestasjon i VM på Lillehammer og håper å komme seg til fredagens slalåmkonkurranse.

– Vi vil prøve å analysere nøyaktig hva som skjedde. Vel ja, det er skuffende. Takk til alle som så og støttet oss. Vi har fortsatt en begynnelse. Vi vil jobbe og prøve å gjøre alt mye jevnere «, – lederen og treneren til K. Verbliugevičius, V. Makauskas, mistet ikke optimismen.

Målet til litauere, som debuterte i verdensmesterskapet, er å delta i de paralympiske vinterlekene, der landets representanter deltok for eneste gang i 1994. Det er symbolsk at lekene fant sted på Lillehammer.

Den litauiske paralympiske komité har sendt inn en søknad om en nominell invitasjon for 2022. Beijing vinterleker. Svar til K. Verbliugevičius fra Den internasjonale paralympiske komité er ventet i februar.

«Selvfølgelig er det synd at Karolis og Vytenis ikke hadde en første start, men det kommer et nytt forsøk. Vi er stolte av utøverne fordi vi vet hvor hardt de jobber, selv om de siste årene ikke har vært lette for dem på grunn av de mange kanselleringene de var. Vi tror på dem og støtter dem som hele Litauen,” sa Mindaugas Bilius, president for den litauiske paralympiske komité.

K. Verbliugevičius og V. Makauskas starter slalåmkonkurransen fredag ​​kl. 11.00. Litauisk tid.

parateam.lt

You may also like

Leave a Comment