Home » Kinesiske mindreårige kan bare bruke tre timer i uken på nettet

Kinesiske mindreårige kan bare bruke tre timer i uken på nettet

by Thure Lindhardt

© EPA-EFE

Barn og unge under 18 år har kun lov til å spille online tre timer i uken i Kina. Det kunngjorde den kinesiske regjeringen mandag.

Regjeringen annonserte at ideen bak de nye spillereglene var å ta vare på den mentale og fysiske helsen til den kinesiske befolkningen. I løpet av uken har barn og unge under 18 år ikke lenger lov til å spille nettspill. Fredag, lørdag og søndag kan du gjøre dette i en time mellom 20.00 og 21.00. Denne ene timen er også mulig på helligdager. Spillleverandører har ikke lov til å gi dem noen tjenester utenom disse tidene.

Tidligere fikk mindreårige spille spill halvannen time om dagen. Beijing har vært bekymret for unge menneskers spilleavhengighet i årevis. For eksempel var spillkonsoller fortsatt forbudt frem til 2014 og en statstilknyttet publikasjon kalte spill «Opium» og ba om ytterligere restriksjoner. Denne henvisningen til det vanedannende stoffet opium ble senere strøket, men allerede da var det klart at nye, strengere regler var på vei.

De nye reglene er et tungt slag for kinesiske spillgiganter som Tencent og NetEase, hvis børsverdi allerede har falt kraftig i år på grunn av alle slags tiltak, inkludert innen datasikkerhet. Fra nå av må de bekrefte identiteten til de unge spillerne for å sikre at de ikke bryter reglene. Myndighetene vil følge dette nøye, sa Kina.

(gjs)

You may also like

Leave a Comment