Home » Lånetilbud – foretrekker du å sammenligne dem selv eller bruke hjelp av rådgivere? – Forbes

Lånetilbud – foretrekker du å sammenligne dem selv eller bruke hjelp av rådgivere? – Forbes

by Catherine Monroe

Å få lån på egenhånd i Norge kan være litt av en utfordring. Spesielt hvis det er ditt første engasjement i dette landet. Du må bruke mye tid på analyser. På den ene siden bør du fokusere på banktilbud, men det er ikke alt.

Det vil også være din jobb å analysere din egen økonomiske situasjon for å finne ut hvilket avdragsbeløp som ikke vil ryste husbudsjettet ditt. Mangfoldet av beregninger, informasjon og spørsmål kan forårsake mye forvirring i sinnet. Desto mer må du være oppmerksom på følgende når du tar opp et lån:

 • rente,
 • lånetid,
 • beløpet på avdragene
 • provisjonsbeløp for banken,
 • Total kredittkostnad.

Det er også nødvendig å lese låneavtalen nøye for informasjon om nedbetalingsproblemer, men også de som er knyttet til en overbetaling av lånet eller en enkel førtidig nedbetaling av gjelden.

I denne situasjonen lønner det seg å få noens råd. Kanskje er det noen i din familie eller venner som allerede har tatt opp lån i Norge og hvis kunnskap vil hjelpe deg å navigere i alle ledd av et engasjement her i landet. Men hvis det ikke er en slik person i ditt miljø, er det mye tryggere å søke hjelp fra en spesialist, det vil si en kredittrådgiver. Alt dette for ikke å betale for mye og ta en ansvarlig og bevisst kredittbeslutning.

Hvem er kredittrådgiver og hvordan kan de hjelpe?

En kredittansvarlig er en person som har høyere utdanning og erfaring i kredittmarkedet. Din oppgave er å presentere de beste lånetilbudene til kundene. Det skal presiseres at en profesjonell kredittrådgiver ikke kan være ansatt i en bank. Det avgjørende er at det er helt uavhengig og derfor også objektivt.

Hovedoppgaven til en kredittrådgiver er å finne og analysere lånetilbud. Men før det er det nødvendig å grundig forstå den økonomiske og profesjonelle situasjonen til den potensielle låntakeren. Rådgiveren beregner kredittverdigheten basert på kundens nåværende økonomiske situasjon og gjeldende behov i kredittmarkedet i landet.

Rådgiverens oppgave er å identifisere den type lån som gir størst nytte og best oppfyller dine forventninger.

Riktig forberedelse til et intervju med en kredittrådgiver er svært viktig. Det er en god idé å lage en liste over nøkkelspørsmål. hvilken? Husk, det er ingen dumme spørsmål. Så du kan be om avklaring på selv de enkleste spørsmålene, så lenge det hjelper deg å ta den beste avgjørelsen for deg selv.

Spesielt er det verdt å spørre en kredittrådgiver om følgende emner:

 • Hvordan vurderer du sjansene dine for å få lån?
 • Hvordan kan du forbedre kredittscore?
 • Hvilke dokumenter eller attester skal legges ved lånesøknaden?
 • Er det mulig å forhandle lån med banken og hvordan?
 • Hvor lang tid tar det før banken tar en avgjørelse?
 • Hvilket lånebeløp er det sikreste for deg med din nåværende inntekt?
 • Hvor mye blir avdragsbetalingen?

Hvorfor er det verdt å ansette en kredittrådgiver?

Trygghet, trygghet, tidsbesparelser og vissheten om at du har valgt det mest lønnsomme lånetilbudet – dette er de 4 avgjørende fordelene hvorfor det er verdt å ta hjelp av en kredittrådgiver. Jeg er sikker på at du kan nevne mange flere.

Hjelp fra en kredittrådgiver er spesielt viktig dersom du er i utlandet, f.eks. B. i Norge, arbeider og bor og har aldri tatt opp lån her i landet. Kredittprosessen er litt forskjellig i hvert land og kredittverdighet og gebyrer beregnes forskjellig. Derfor vil rådgiveren guide deg steg for steg gjennom alle krumspringene på lånet i Norge. Få hjelp til å låne i Norge mots. Hva er din hjelp? Dette gjør kredittprosessen så enkel som mulig. Du fyller ganske enkelt ut lånesøknaden – spesifiser ønsket beløp og tilbakebetalingstid og skriv inn alle nødvendige data. Motty sørger da for at søknaden din blir videresendt til 18 banker i Norge. De konkurrerer med hverandre for å garantere deg det beste lånetilbudet. Da vil konsulentene hjelpe deg med å velge det beste alternativet for deg.

Bestem om du heller vil ta opp lån selv eller føle deg tryggere ved å få hjelp av lånerådgivere.

You may also like

Leave a Comment