Home » Ligue 1. Fem ting å vite om den nye RC Lens-signeringen Patrick Berg. Sport

Ligue 1. Fem ting å vite om den nye RC Lens-signeringen Patrick Berg. Sport

by Thure Lindhardt

Mandag 20. november, RC Lens, for tiden sjette i Ligue 1, kunngjorde ankomsten til Patrick Berg, 24 år gammel norsk midtbanespiller (1m78). Han kommer fra FK Bodø/Glimt (Norsk D1), flaggskipklubben i hjembyen, som han er to ganger regjerende mester med. Den norske landslagsspilleren (9 landskamper) har signert en sum på over fire millioner euro for de neste fem årene. Her er fem ting du bør vite om den nye Lensois-spilleren.

En familie av profesjonelle fotballspillere hedret i Norge

Fotball er en religion i Berg-familien! Der var Harald bestefar, Ørjan far og Runar onkel. Disse tre har for alltid preget historien til FK Bodø/Glimt og norsk fotball. Alle av dem, som Patrick Berg, var strålende internasjonale fakkelbærere. «I dag regnes alle medlemmer av Berg-familien som klubblegender i Bodø. Du har gjort mye for norsk fotball. De mottok til og med en ærespris for det for noen uker siden.», forklarer Noah Galasso, som er ansvarlig for siden twitret de franske fansen til den norske klubben.

Vi har blokkert dette innholdet fra å bli vist for å respektere valgene dine for informasjonskapsler.
Ved å klikke på «Konsulter» godtar du innskudd av informasjonskapsler fra sosiale nettverkstjenester som Twitter.

Første profesjonelle kamp klokka 16

Patrick Berg er bare 24 år gammel, men han var allerede 16 år da han løp på profesjonelle plener. Det var i 2014 i Norgescupen mot Tverlandet G-98, kampen ble lett vunnet (5-0).

LES OGSÅ. Saliba, Tchouameni, David… Det typiske midtsesonglaget for unge Ligue 1-spillere

I de eldstes verdige linje fulgte han raskt deres vei. I fjor ble han kåret til årets spiller i Norge. «I begynnelsen hadde han mye problemer med å komme seg fri fra alt presset som fulgte med familien. Men takket være klubbens mentale trener klarte han å finne sin plass og bli den beste spilleren i mesterskapet. fortsetter Noah Galasso. Han er høyt aktet hos fansen nå, og jeg tror det er umulig å finne en Bodø-fan som ikke liker Patrick Berg. Under siste øvelse (2020/2021), han bar armbåndet og det er litt av et symbol. Å gi det til ham med historien mellom familien og klubben var en logisk fremgang. »

Rent defensiv midtbanespiller, utmerket mover

Etter introduksjonene, la oss snakke om taktikk. Patrick Berg er ikke en boks-til-boks midtbanespiller. «Han spilte alltid i en 4-3-3 hvor han var den fjerneste midtbanespilleren. Han hadde to åttere foran seg, Detaljer Noah Galasso. Vi vil si at han hovedsakelig var der for å organisere spillet, noen ganger gikk han ned på forsvarsnivå og kunne endre rytmen selv for å starte en aksjon. »

Patrick Berg følte seg veldig komfortabel i et offensivt spillsystem. Som med RC-objektivet. «Han er en utmerket booster, og det er også en av hans styrker som har gjort det mulig for klubben å oppnå disse resultatene. I Bodøs svært offensive system klarte han svært ofte å servere banespillerne bak ryggen på forsvaret. Han varierer kort og langt spill og kan roe ned spillet veldig godt, som f.eks. B. Bryte linjer når det er mulig. Til tross for størrelsen forblir han veldig solid defensivt og blir svært sjelden forbikjørt. Han har også en stor sjanse.», legger Noah til.

Årsakene til hans avgang

I en svært komfortabel situasjon i Norge kunne Patrick Berg blitt i sin historiske klubb. Men han bestemte seg for å snu karrieren ved å gå ut av komfortsonen for å dra til Nord-Frankrike.

Et avvik som kan forklares med en lignende spillestil mellom Bodøs og Franck Haise sine. «Ikke bare for det, tempererte Noah. Han har nådd et veldig høyt nivå. Vi kan ikke lyve, han flyr over norgesmesterskapet. Han har også nettopp vunnet to norske ligatitler på rad. Noe ingen klarte. Jeg vil si at jobben er gjort og det er rett tid i karrieren hvis han ønsker å trappe opp og utvikle seg videre. »

Regnes som en ekte stjerne i Norge

På skandinavisk side er Patrick Berg med andre ord et vidunderbarn. Mindre medialt og bråkete enn Erling Haaland vil han før eller siden snakke mye om seg selv. «I Norge regnes han som en stjerne. Hans nylige prestasjoner i troppen har tillatt mange supportere å se nivået hans. Mange ser på ham som en fremtidig storspiller i norsk fotball. Han er en del av denne kommende gylne generasjonen.» opplyse Noah.

LES OGSÅ. Quiz. Er du uslåelig i Ligue 1-nyhetene i 2021?

Ligue 1-mesterskapet er en flott startrampe for ham. Men vær forsiktig, tilpasningstiden kan være ganske lang. Det ville ikke være overraskende om Franck Haise hvilte ham så mye som mulig i andre halvdel av sesongen. Så regn med ham neste sesong. «For et så fysisk mesterskap som Ligue 1, må han kanskje være bedre forberedt fysisk og atletisk for å øke sin defensive slagkraft gitt størrelsen hans. Tenk på Noah. Jeg er ikke i tvil om at han er på divisjonsnivå, spesielt med et så lekent lag. Men det er første gang han forlater barndomsbyen og de klimatiske forholdene mellom Norge og Frankrike er så forskjellige. Norgesmesterskapet spilles usynkronisert og har akkurat gått over. »

LES OGSÅ. De ydmyket Mourinhos Roma: Fem ting å vite om Bodø/Glimt, Arctic Circle-klubben

Underforstått er Patrick Berg litt kokt. – Han har ikke hatt pause siden mars i fjor og har spilt nesten to kamper i uken, da manageren (Kjetil Knutsen) aldri bytter lag. Vi må gi ham litt tid og da tror jeg han vinner i Lens og Ligue 1 veldig raskt til slutt. avslutter Noah Gallasso.

You may also like

Leave a Comment