Home » Litauen ble verdensmester kl.lt

Litauen ble verdensmester kl.lt

Judita Traubaitė avsluttet orienteringssesongen med en høy akkord – hun vant verdenscuppen.

ungdomsleder

Den siste konkurransen fant sted i Finland, hvor orienteringsløperne tok medaljer ved EM for voksne, ungdom og junior. Det var også en siste fase av VM for voksne og ungdomsgrupper (opptil 23 år).

Som en oppsummering av resultatene for hele sesongen, vant J.Traubaitė verdenscuppen i ungdomsgruppen.

Litauen scoret totalt 350 poeng, og passerte svenske Elina Schagerström (292 poeng) og finske Kaisa Klemettinen (278 poeng).

«Dette er den største prestasjonen i livet mitt. Denne seieren skiller seg fra de vunne pokalene i verdensmesterskapet, fordi under cupkonkurransen var det nødvendig å slå godt alle distansene gjennom hele sesongen, sa Orienten, som vant bronsemedaljen i ungdoms-VM det året.

Nordmannen Jorgen Baklid (500 poeng) triumferte i herrekategorien. Kasparas Šulčys tok 13. plass (135 poeng).

Han var på topp ti

Før start var det mye spenning og frykt fordi terrenget er helt ukjent og uprøvd.

Gode ​​resultater for J.Trabaite førte også til en høy plassering i VM for voksne – Litauen tok 9. plass (151 poeng).

Den mest suksessrike var estiske Daisy Kudre Schnyder (340 poeng), etterfulgt av Linda Lindkvist fra Sverige (276 poeng) og Salla Koskela fra Finland (265 poeng).

Herrene vant J. Baklid (Norge, 345 poeng), Stanimir Belomazhev (Bulgaria, 295 poeng) og Rasmus Wickbom (Sverige, 246 poeng).

34. plass – K.Šulčys (53 poeng), 47. plass – Nerijus Šulčys (16 poeng), 51. plass – Vitalijus Petrulis (5 poeng).

Det var nok kraft

Ved verdensmesterskapet konkurrerte orienteringsløpere i sprint, forfølgelse og mellomløype.

J. Trabaitė tok den høyeste plassen i sprintkonkurransen – åttendeplass, og mistet verdensmesteren DKSchnyder på bare 38 sekunder.

«Før start var det mye spenning og nervøsitet fordi terrenget er helt ukjent og uprøvd. Jeg gikk glipp av noen sjekkpunkter på de beste rutene. Jeg kunne ha spart noen verdifulle sekunder hvis jeg hadde utnyttet unøyaktighetene til mine konkurrenter litt mer vellykket. Men jeg hadde mye styrke til slutten, jeg unngikk store feil,” kommenterte J.Traubaitė.

Hun endte som ellevte i forfølgelsen og midtbanen.

K.Šulčius hadde den mest suksessrike sprintkampen (25. plass), N.Šulčius – jakt (32. plass), V.Petrulis – også jakt (40. plass).