Home » Litauere og andre land presser på for å isolere russisk og hviterussisk ishockey

Litauere og andre land presser på for å isolere russisk og hviterussisk ishockey

by Erlend Loe

I tillegg til Hockey Lietuva ble brevet også signert av ishockeyforbundene i Estland, Latvia, Polen, Norge, Storbritannia, Sveits og Tyskland.

Her er innholdet i referansen til IIHF:

«Den 24. februar ble verden sjokkert over de sjokkerende og forferdelige nyhetene: Den russiske føderasjonen startet med hjelp fra republikken Hviterussland en storstilt krig mot Ukrainas suverenitet. Disse tiltakene går helt klart utover det olympiske charteret og til og med de enkleste internasjonale regler.

I det siste er vi alle sjokkert over de tragiske bildene og tapet av krigssonen, både blant soldater og sivile, og denne humanitære katastrofen utspiller seg rett foran øynene våre.

I solidaritet med andre idrettsorganisasjoner, inkludert Den internasjonale olympiske komité, ber vi IIHF om å gi en uttalelse som bekrefter vår støtte til brødrene og søstrene i Ukraina og fordømmer på det sterkeste Russlands aggresjon mot Ukraina.

I lys av den nåværende situasjonen krever hockeymiljøet, som signerte en adresse i forkant av mandagens spesialsesjon i IIHF Council, at IIHF:

1. Medlemskap i IIHF til de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene er suspendert med umiddelbar virkning;
2. å umiddelbart suspendere et medlem av IIHF-rådet fra Russland;
3. Umiddelbar suspensjon av alle medlemmer av de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene som for tiden har verv i IIHF-komiteer og kommisjoner;
4. Stopp umiddelbart alt IIHF-samarbeid med Continental Hockey League (KHL).»

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsider, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og der samtykke er innhentet, må DELFI krediteres som kilden.

You may also like

Leave a Comment