Home » LM i ishockey: Vi kjenner 16-delsfinalene!

LM i ishockey: Vi kjenner 16-delsfinalene!

by Erlend Loe

De to beste lagene fra hver av de åtte gruppene sikret opprykk til knockout-fasen. Vinnerne av hver av dem ble seedet og toer-up-lagene ble trukket til dem. Lagene som spilte mot hverandre i gruppespillet kunne ikke trekkes i trinn 1/8 av siste turnering.

Se også: Ishockey Champions League: Polsk Premier-mål tørker bort tårene

I forkant av siste runde i gruppespillet, som ble spilt tirsdag og onsdag, kjente vi allerede femten av de seksten lagene som allerede hadde bekreftet sin plass i utslagsfasen. De eneste ukjente var andrelaget i gruppe E, ettersom sveitsiske HC Gotteron-Friborg var sikre på å nå 16-delsfinalen og Red Bull Salzburg, Ilves Tampere og Stavanger Oilers kjempet om en plass. I den beste posisjonen inn i siste runde var østerrikerne, hvis seier i ordinær tid med Helvetii sikret opprykk, uten å telle resultatet fra Stavanger Oilers» kamp mot Ilves Tampere, som også startet tidligere. Det norske laget vant kampen 4-2 og var ett poeng foran RB Salzburg på den virtuelle tabellen, som tapte 2-1 på HC Fribourg-Gotteron i det 52. minutt i bortekampen. Så ledet Peter Hochkofler til uavgjort, og selv om gjestene tapte kampen på straffer, brakte det poenget dem opprykk ettersom de hadde en bedre oversikt over gjensidige møter med Stavanger Oilers-laget.

Fem representanter for svenske SHL: Lulea FK, Rogle BK, Skelleftea AIK, Farjestad BK og Frolunda kom seg inn på topp 16 i Champions League-sesongen 2022/23. Sveitserne hadde også fem av lagene sine i gruppespillet i Champions League, bare SC Rapperswill-Jona Lakers kom seg ikke til 1/8-finalen. Tyskerne og finnene hadde fire representanter hver, Eisbaren Berlin, Ilves Tampere og TPS Turku kom ikke med i 16-delsfinalen. Tsjekkiske klubber var en stor skuffelse for sine fans, fordi bare Mountfield Hradec Kralove klarte å kvalifisere seg til 1/8, og lagene til Sparta Praga og Ocelari Trzyniec i fargene Aron Chmielewski og Alan Łyszczarczyk ble eliminert fra videre konkurranse. Den østerrikske internasjonale ICE Hockey League vil også ha en representant i topp 16. Uansett, siste sesongs beste lag i ICE Hockey League – RB Salzburg – kvalifiserte seg først til knockout-runden etter at siste gruppespill var fullført. To andre representanter for disse konkurransene – Fehervar AV19 og Villach SV, det vil si grupperivalene til GKS Katowice og Cracovia, samt lagene våre, klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspillet.

Trekningsseremonien ble deltatt av Champions Hockey League-sjef Martin Baumann, assistert av tidligere HC Davos-spiller Jann Billeter og ZSC Lions Zurich-forsvarer Mikko Lehtonen, som spilte mot sin bror Matias, nå en GKS Katowice-spiller, i gruppespillet.

– Det var veldig deilig å spille mot ham, spesielt når vi hadde hele familien på tribunen. Det var en stor sak for oss alle – sa Lwów-forsvareren like før trekningen.

Martin Baumann var meget imponert over nivået på lagene i gruppefasen. – Vi så nye filosofier, nye stiler innen hockey. Det var en stor opplevelse å se rivaliseringen mellom Fehervar og Zürich eller Straubings uventede seier over Färjestad, men med støtte fra deres fantastiske fans – understreket CHL-sjefen.

Med hell ble resultatene av trekningen akseptert av grupperivalene GKS Katowice og Cracovia, som sikret opprykk til 1/8-finalen. Den forsvarende mesteren, svensken Rogle Angelholm, og dermed en rival av GKS, møter RB Salzburg i kampen om kvartfinaleplassen. ZSC Lions Zürich, nummer to i denne gruppen, spiller mot et annet svensk lag – Skelleftea AIK. Starubing Tigers, som debuterte i denne konkurransen, gikk seirende ut av gruppen Cracovia spilte i. I 1/8-finalen fant det tyske laget klubben med flest titler i denne konkurransen – svenske Frolunda, som vant Champions League fire ganger, tapte én gang i finalen og sist sesong ble eliminert kun i semifinalen. De svenske mesterne Farjestad Karlstad, som tapte 4-3 for Cracovia i siste runde og mistet mesterskapsledelsen til Straubing-laget, skal kjempe mot tsjekkiske HK Mountfield Hradec Kralove om opprykk til de åtte beste.

Her er resultatet av trekningen av 16-delsfinalen i Ishockey Champions League:

HK Mountfield Hradec Kralove (Tsjekkia) – Farjestad Karlstad (Sverige)
EV Zug (Sveits) – Red Bull München (Tyskland)
Rögle Angelholm (Sverige) – Red Bull Salzburg (Østerrike)
Tappara Tampere (Finland) – HC Davos (Sveits)
HC Fribourg-Gotteron (Sveits) – Jukurit Mikkeli (Finland)
Lulea HF (Sverige) – Grizzlies Wolfsburg (Tyskland)
Skelleftea AIK (Sverige) – ZSC Lions Zürich (Sveits)
Straubing Tigers (Tyskland) – Frolunda Gøteborg (Sverige)

Vi ble forøvrig også kjent med cuplederne i de neste rundene av utslagsrunden:

Foto: championshockeyleague.com


Kamper i 1/8-finalen spilles 15. og 16. november, omkamp 22. og 23. november.

Kvartfinale: 6.-7. desember, omkamp 13. desember.
Semifinaler: 10.-11 januar 2023, omkamp 17.-18 januar 2023.
Champions League-finalen Sesong 2022/23 finner sted 18. februar 2023.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment