Home » Mesterne ble rystet av fundamentale endringer – Respublika.lt

Mesterne ble rystet av fundamentale endringer – Respublika.lt

by Erlend Loe
1 bilde

Selv om Šiauliai «Gintra» i 2022. sesong og vil endre seg, forblir målene de samme. Foto av Saulius Čirba

Fra USA til Šiauliai

Nylig har «Gintra» annonsert et medlem som har blitt med i det nye laget nesten annenhver dag. Ifølge M. Radavičius er det få fotballspillere igjen i Šiauliai-laget. , og ungdomslaget «Gintra-ŠSG» fra premieren liga. Fra sistnevnte hold flyttet en stor del av ungdommen til «Gintra».

«Selvfølgelig er det som en del av Gintra-familien, men de er fortsatt nye i hovedlaget. Vi har nå ti slike unge litauere. Og det er allerede syv legionærer. Nesten alle lederne våre forlot laget. Noen dro til utlandet.» , noen byttet til et annet litauisk lag,» sa direktøren for Gintra-klubben.

Det er ganske mange amerikanere blant de uerfarne utlendingene. Shannon Aviza kom til Šiauliai fra USA. Den 9-tommers forsvareren ble uteksaminert fra Syracuse University i fjor, hvor han spilte og var kaptein i fire år. Etter studiene representerte hun NEFC (New England Football Club). Samantha Rosette, en 24 år gammel amerikansk forsvarer, forsvarte Shymkents BIIK-Kazygurt-team forrige sesong. Renee Guion, 22, som ble uteksaminert fra Klemson University i fjor, gikk på Timmers University i fjor. Gintra skal også spille med Serena Dolan, en 24 år gammel, 170 cm kanadisk midtstopper som spilte for CA Osasuna (Spania) i Pamplona forrige sesong.

Ifølge M. Radavičius kan den nye treneren også ha medvirkning i valg av legionærer. Etter hans mening, gitt mulighetene, ble virkelig gode alternativer valgt: «Vi er fornøyde med det vi ser nå.»

14 år gamle forsvarsspiller Andžela Vaičytė, 17 år gamle midtbanespiller Gintarė Raznauskaitė, 16 år gamle spiss Saulutė Railaitė og 16 år gamle forsvarer Santa Lichareva kom nylig til hovedtroppen fra Gintra-ŠSG.

«Vi la merke til det den gangen. De bør ankomme før starten av det litauiske mesterskapet. Vi ser selvsagt hovedsakelig på utenlandske fotballspillere, i Litauen har vi ikke så mye valg. De lokale jentene er veldig unge. Før det spilte de viktigste medlemmene av det litauiske landslaget i laget vårt, og nå har vi et helt nytt, ungt lag. Sistnevnte ungdom må derfor omskoleres og herdes. Som vanlig skal vi denne sesongen ikke bare konkurrere i det nasjonale mesterskapet, men også i UEFA Champions League-kampene. Derfor trenger vi også legionærer, for litauerne har ikke slike ferdigheter nå. De vokser ikke så fort og når det nivået. Men faktisk er vi fornøyde med ungdommen vår, motivasjonen, engasjementet. Jeg tror at de over tid perfekt vil erstatte våre tidligere litauiske ledere. De har virkelig mye potensial,» sa M. Radavičius.

Bulgaro leksjoner

4. februar kunngjorde Šiauliai Club også en ny strateg. Han ble en 49 år gammel bulgarsk Kaloyan Petkov. En erfaren spesialist fra Kasakhstan, hvor han har trent laget av nasjonale mestere BIIK-Kazygurt de siste 10 årene, ble med i rekken av de litauiske mesterne i 16-delsfinalen i UEFA Women’s Champions League. Vi minner deg om det i 2021. I slutten av august sparket Gintra 60 år gamle Rimantas Viktoravičius, en mangeårig trener, og ble erstattet av Darius Jankauskas, en assistent.

«Vi la merke til det den gangen. Han jobbet med kvinnelaget i Kasakhstan i mange år. Vi spilte med dette laget mer enn én gang, de slo også leir i Litauen. «Den tidligere treneren har jobbet her i 18 år og vil ha «ny vind». Vi har heller ikke gjort noe i UEFA Champions League på tre år.» M.Radavičius.

Klubbens direktør la til at kandidater fra andre land, som Sverige og Norge, søker etter sjefstrategen. Men ifølge M. Radavičius antok klubben at K. Petkov ville forstå Gintras mentalitet mest: «De hadde ikke en sterk liga i Kasakhstan heller, men de forberedte laget på UEFA Champions League. Vel, vi valgte Bulgaria og vi er veldig fornøyde. La oss se hvordan det går. Forresten, det var ingen kandidater til trenerposten fra Litauen, vi tenkte ikke engang på det, vi ville bare ha en helt annerledes «mat». Selv om det faktisk ikke er mange litauere. Vi hadde K. Petkov blant kandidatene og vi lette etter ham.»

God skole

Selvfølgelig, når ting endrer seg dramatisk, er det vanskelig å «komme inn», i hvert fall i begynnelsen. Klubbens leder var likevel fornøyd med at noen av elevene deres løftet vingene i utlandet. ) Klubb fra «Serie A». Mellomgarden Dovilė Gailevičiūtė dro til Italia bare for «Serie B»-mesterskapet og for Baris «Pink Bari»-lag.

«Vi la merke til det den gangen. De var bare 25-26 år og hadde allerede fullført alle studiene og ville prøve legionærbrødet. Vi skiltes godt med dem. Vi utelukker selvfølgelig ikke at en av dem kommer tilbake en dag. Og jentene som ble med i det nye Joniškis-laget vil se hvilke perspektiver de vil ha. Det er vanskelig å si nå, sa Gintra-direktøren.

Den kommende starten av Šiauliai-klubben venter allerede på denne lørdagen, når Vilnius MFA-laget «Žalgiris-MRU» må kjempe på hjemmebane i semifinalekampen i Winter Cup.» «Vi tror at vi vil lykkes. Målene våre vil ikke endre seg – triumf i det litauiske mesterskapet, seier i det baltiske mesterskapet (hvis de finner sted) og forsøk å komme gjennom gruppespillet i UEFA Champions League,» sa M. Radavičius.

You may also like

Leave a Comment