Home » Mondo Duplantis setter «drømmeverdensrekord», men Jakob Ingebrigtsen er slått – Reuters

Mondo Duplantis setter «drømmeverdensrekord», men Jakob Ingebrigtsen er slått – Reuters

by Peter Østbye

Svenske Mondo Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i stavhopp ved å vinne gull i innendørs-VM på søndag, men Norges Jakob Ingebrigtsens forsøk på å understreke dominansen sin på 1500 meter mislyktes.

Den USA-fødte Duplantis klarerte 6,20 meter på den tredje utfordringen, 1 cm bedre enn hans tidligere beste på den samme Stark Arena i Beograd for bare to uker siden.

Så snart nøkkelrivalene Chris Nilsen og Thiago Braz falt i veien, nølte ikke Duplantis med å heve stangen til rekordhøyt.

Svensken stoppet med å kjøre bort, oppmerksomheten hans ble nå rettet mot en utendørs verdenstittel i Eugene, Oregon i juli.

«Å slå verdensrekorden to ganger på to uker, jeg kan ikke klage,» sa Duplantis.

«Himmelen er grensen. Nok en tittel, nok en verdensrekord – det var en veldig bra dag. Det er vanskelig å forklare å overskride 6,20 m for første gang. Du kan bare drømme om det.»

Ingebrigtsen ble slått ut i et kvalitetsløp av etiopiske Samuel Tefera, en av to mestere sammen med lengdehoppfavoritten Ivana Vuleta, som brukte all sin erfaring til å forsvare titlene sine.

Etter Venezuelas Yulimar Rojas» utrolige verdensrekord i morgenens tresteg, sørget amerikanske Grant Holloway for nok et fyrverkeri da han utlignet sin egen verdensrekord innendørs på 7,29 sekunder i semifinalen på 60 meter hekk før han la den gullmedaljen til sin verdenstittel over 110 meter utendørs.

Alle øyne var tidligere rettet mot Ingebrigtsen, som satte verdensrekord på 1500m innendørs forrige måned.

Men Tefera hadde andre ideer og tok den norske olympiske mesterens mektige utfordring med mesterskapsrekord 3:32,77 til seier.

Ingebrigtsen tok sølv, 0,25 sekunder tilbake, mens Kenyas Abel Kipsang tok bronse.

Den 21 år gamle nordmannen ledet det meste av løpet til Tefera rundet siste sving, utlignet og passerte så nordmannen, som gikk tom for å reagere.

Jeg kom hit for gullmedaljen, så det er klart jeg er skuffet, sa Ingebrigtsen. «Jeg var best denne sesongen, så jeg forventet mer. »

VULETA TRIUMPH HJEM

Passende nok var det Vuleta som stjal showet i lengdehoppet og gledet en stor skare av heseblesende fans i den serbiske hovedstaden ved å vinne rygg mot rygg gull.

Vuleta, født Spanovic, steg til 7,06 m på sitt fjerde forsøk, nok til å få den nigerianske OL-bronsemedaljevinneren Ese Brume til sølv (6,85), mens Storbritannias Lorraine Ugen tok bronse (6,82).

Medaljen min var som prikken over i-en, sa Vuleta. «Det var som en opplevelse utenfor kroppen. Jeg hadde ikke den enkle oppgaven å hoppe foran publikum. Det skapte spenning for meg. »

Et døgn etter at Yaroslava Mahuchikh vant en emosjonell gullmedalje for det seks mann store Ukraina-laget i kvinnenes høydehopp, tok lagvenninnen hennes Maryna Bekh-Romanchuk sølv bak Rojas i tresteg.

Men en rask snuoperasjon falt ukraineren fra lengdehoppmedaljetabellen til sjetteplass.

Holloway og Ajee Wilson sørget for at det ble to amerikanske gullmedaljer på den tredje og siste natten i Beograd.

Holloway ryddet ingen feil på 60 meter hekk, og OL-sølvvinneren tok seieren på 7,39 sekunder foran Frankrikes Pascal Martinot-Lagarde på 7,50.

«Det er en god følelse å slå en verdensrekord, bli verdensmester, vinne en tittel og bli kåret til verdensmester igjen,» sa Holloway.

«Verdensmester utendørs og innendørs verdensmester – det høres bra ut! »

Og Wilson spikret sine to foregående sølvmedaljer ved å vise en taktisk mesterklasse for å avslutte kvinnenes 800 meter, slå spissen ved klokken og opprettholde formen over streken for seieren på 1 minutt 59,09 sekunder.

Belgia og Jamaica avsluttet kveldsøkten med seire i henholdsvis 4×400 m stafett for menn og kvinner.

Les de siste krigsnyhetene mellom Ukraina og Russland, siste nyheter og liveoppdateringer her.

You may also like

Leave a Comment