Home » Nations League: Resultater og høydepunkter fra tirsdagens kamper – 27/09

Nations League: Resultater og høydepunkter fra tirsdagens kamper – 27/09

Etter fem køer ledet Portugal gruppen med to poeng over Spania, som kjempet om seieren. Ved starten av kampen i Braga hadde gjestene mer enn 70 % ballbesittelse. Portugiserne var imidlertid mer spesifikke. I det 33. minutt skjøt Diogo Jota et skudd, og etter inngrep fra keeper Unai Simon spratt ballen av stolpen og gikk til corner. Så skjøt Bruno Fernandes et farlig skudd fra distanse. Spanjolene reagerte i det 42. minutt da ballen traff tverrliggeren etter et Ferran Torres-skudd.

I starten av andre omgang produserte Simon en strålende intervensjon da Cristiano Ronaldo blokkerte et skudd. I det 77. minutt fant Alvaro Morata ballen nede i venstre hjørne av målet, men keeper Diogo Costa grep inn effektivt. Morata scoret 10 minutter senere og ga Spania det ettertraktede opprykket.

I den andre kampen i denne gruppen vant sveitserne 2-1 med Tsjekkia, som rykket ned til en lavere liga. Remo Freuler og Breel Embolo scoret for Helvetii og Patrik Schick scoret for det tsjekkiske laget. Tidligere har også England, Østerrike og Wales forlatt divisjon A.

Spania vil spille som gruppevinnere i Final Four i League of Nations, som vil finne sted i juni 2023. Semifinalene går 14. og 15. juni, mens medaljekonkurransen, det vil si kampene om tredje- og førsteplassen, er berammet til 18. juni. Turneringen arrangeres av Nederland. De tidligere vinnerne av disse kampene var franskmennene og portugiserne.

Det var fem divisjon B-kamper på tirsdag. I Kraków kjempet Ukraina og Skottland om å vinne sin gruppe, men det ble ikke scoret mål i den kampen. Islanders ble med på møtet som gruppeledere og avanserte til divisjon A med 13 poeng.

I nok en head-to-head-stigning slo Serbia Norge 2-0 på bortebane. I første omgang satte Filip Kostic opp scoringen til Dusan Vlahovic. Etter pause beseglet Aleksandar Mitrovic den serbiske seieren.

Albania spilte også 1-1 med Island. Det samme resultatet ble oppnådd i kampen mellom Sverige og Slovenia, mens Irland beseiret Armenia 3-2. Armenerne avsluttet kampen på ni. I tillegg til Skottland og Serbia steg Israel og Bosnia-Hercegovina til toppsjiktet.

I divisjon C beseiret Hellas Nord-Irland 3-1 mens Kosovo beseiret Kypros 5-1. Tyrkia, Kasakhstan, Georgia og Hellas vant opprykk fra divisjon C til B.

Irland 3-2 Armenia (1-0)

Mål: John Egan 18, Michael Obafemi 52, Robbie Brady 90+1 – Artak Dashyan 71, Eduard Spertsyan 73

Norge 0-2 Serbia (0-1)

Mål: Dusan Vlahovic 42, Aleksandar Mitrovic 54

Sverige 1-1 Slovenia (1-1)

Mål: Emil Forsberg 42 – Benjamin Sesko 28

Ukraina 0-0 Skottland

Hellas 3-1 Nord-Irland (1-1)

Mål: Dimitrios Pelkas (14), Georgios Masouras (55), Petros Mantalos (80) – Shayne Lavery (18).

Kosovo 5-1 Kypros (2-0)

Mål: Florent Muslija 22, Donat Rrudhani 45+1, Elbasan Rashani 46, Vedat Muriqi 52, 84 – Valentin Roberge 81