Home » Nederlaget til de polske kvinnene i den første kampen i Pinatar Cup-turneringen

Nederlaget til de polske kvinnene i den første kampen i Pinatar Cup-turneringen

by Erlend Loe

I første omgang hadde ikke keeperne til begge lag så mange muligheter til å vise ferdighetene sine. Polakker forsøkte flere ganger å skape fare i straffefeltet fra sterke motstandere etter kryssing, men handlingene deres manglet fullføring.

Se også: Paulina Dudek en Årets fotballspiller 2021

På et tidspunkt var irene nær ved å ta ledelsen da Karolina Klabis blokkerte et kraftig Denise O’Sullivan-skudd etter en kontring.

De hvit-røde startet offensivt og tok ledelsen. Etter kamp med motstanderens hånd ble straffen trolig omgjort til mål av lagkaptein Paulina Dudek.

Irland utlignet etter at Louise Quinn skjøt i hodet i det 56. minutt, men den polske keeperen grep effektivt inn. Hun var sjanseløs da Lucy Quinn slo 16 yards 10 minutter senere.

Irene angrep og med femten minutter igjen headet Louise Quinn ballen utenfor stolpen etter et høyt innlegg i 16-meteren, og avgjorde kampens skjebne da polakkene ikke klarte å svare på slutten.

Hvert av de åtte deltakende landslagene skal spille tre kamper. Lørdag møter de polske kvinnene den tapte kampen mellom Russland og Ungarn, og starter kampen om plassene 5-8 i turneringen.

Den alvorlig skadde VfL Wolfsburg-spissen Ewa Pajor er fortsatt fraværende fra treningsleiren i Spania.

Anført av trener Nina Patalon fra mai 2021 spilte det hvit-røde laget seks kamper i kvalifiseringsrunden til VM høsten 2023. Etter fjorårets konkurranseetappe ligger de på tredjeplass i gruppe F, fem poeng bak Norge og to bak Belgia.

De polske kvinnene møter Armenia i neste kvalifiseringskamp i Gdynia 7. april og de norske spillerne fem dager senere.

Polen 1-2 Irland (0-0)

Mål: 1-0 Paulina Dudek (49 straffer), 1-1 Lucy Quinn (66), 1-2 Louise Quinn (75 straffer).

Polen: Karolia Klabis – Zofia Buszewska (79. Katarzyna Konat), Małgorzata Messjasz, Paulina Dudek, Martyna Wiankowska (67. Anna Zapała) – Gabriela Grzybowska, Adriana Achcińska (79. Karolina Gec), Dominika Grabowska – Weronika Zawistowczska, E. (67. Natalia Padilla-Bidas).