Home » Nederland-trener Louis Van Gaal kritiserer vertskap for VM i Qatar – Reuters

Nederland-trener Louis Van Gaal kritiserer vertskap for VM i Qatar – Reuters

by Peter Østbye

Nederland-trener Louis van Gaal har sagt at det er latterlig at årets verdensmesterskap arrangeres i Qatar og anklaget FIFA for å flytte turneringen til Midtøsten-emiratet av økonomiske og kommersielle årsaker.

Van Gaal forklarte årsakene til at World Footballs styrende organ tildelte finalen til Qatar, der laget hans skal spille fra 21. november til 21. desember. 18 finaler var feil.

«Vi skal spille i et land der FIFA sier at vi skal bidra til utviklingen av fotball. Det er tull, sa han på en pressekonferanse mandag da laget hans begynte forberedelsene til vennskapskamper mot Danmark og Tyskland i løpet av de neste åtte dagene.

Vennskapskampene er en del av de nederlandske forberedelsene til finalen etter kvalifiseringen i november i fjor.

«Turneringen i Qatar handler om penger og forretningsinteresser. Det er det FIFA handler om.

Van Gaal, 70, sa at han er en del av en kommisjon for det nederlandske fotballforbundet (KNVB) som møtes månedlig for å vurdere den nåværende menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

KNVB var et av få fotballforbund som kritiserte menneskerettigheter og arbeidsforhold i Qatar.

«KNVB har aldri vært for å arrangere verdensmesterskapet i Qatar, og selvfølgelig godkjenner det ikke måten migrantarbeidere blir behandlet på der,» sa hun i en uttalelse i fjor etter å ha besøkt landet.

Siden Qatar vant retten til å være vertskap for det første verdensmesterskapet i Midt-Østen i 2010, har behandlingen av arbeidere kommet under internasjonal gransking.

I fjor hadde nederlandske spillere, sammen med spillere fra Tyskland og Norge, skjorter i forkant av VM-kvalifiseringen og uttrykte bekymring for menneskerettighetene i Qatar.

Den britiske avisen Guardian sa at den beregnet at det hadde vært minst 6500 dødsfall av migrantarbeidere i Qatar siden landet fikk mottaksrettigheter.

Qatar sa at de rapporterte dødsfallene var innenfor forventede områder for størrelsen og demografien til den berørte arbeiderklassens befolkning, og at dødsraten hadde falt jevnt siden 2010 på grunn av helse- og sikkerhetsreformer.

Les de siste krigsnyhetene mellom Ukraina og Russland, siste nyheter og liveoppdateringer her.

You may also like

Leave a Comment