Home » Nintendo taper søksmålet etter forhåndsbestilling fra Eshop

Nintendo taper søksmålet etter forhåndsbestilling fra Eshop

by Thure Lindhardt

Denne artikkelen blir automatisk oversatt til ditt språk. Gi oss beskjed hvis den inneholder feil.

Mye kontroverser i videospillindustrien har eskalert til rettslige prosesser det siste året. Selv om utgivere som Activision Blizzard har blitt stilt for retten, er nyhetene det Nintendo Å tape en rettssak mot eShop kan overraske spillere. Tilsynelatende opphevet en tysk lagmannsdomstol en tidligere dom til fordel for selskapet angående NintendoeShops kanselleringspolicy.

Dette er ikke den eneste gangen Nintendo har blitt saksøkt mot Nintendo Switch i det siste, men denne saken kan ha en reell innvirkning på hvordan Nintendo fungerer. Nintendos håndtering av forbrukerrettigheter i eShop har vært diskutert siden introduksjonen av eShop. I Europa har visse politikker gitt opphav til rettslige søksmål.

BUNDET SAMMEN: Nintendo krever en ny rettsavgjørelse ifølge ROM

Tilsynelatende fokuserer søksmålet på Nintendos policy om ikke å tillate refusjon på eShop-forhåndsbestillinger. I september 2020 ble denne policyen revidert for å tillate spillere å kansellere forhåndsbestillinger hvis det var mer enn syv dager før spillet ble utgitt. Denne retningslinjen må kanskje revideres ytterligere ettersom tiltakene til Federation of German Consumer Organisations (VZBV) og Norsk Forbrukerråd tapte saken til Nintendo. Tilsynelatende har Nintendo akseptert utfallet av saken.

Sjokkerende Mario i Cascade Kingdom

Sakssammendraget, oversatt fra tysk, sier at Nintendo vil gjøre videospillet tilgjengelig for nedlasting fra eShop før spillets offisielle utgivelsesdato. Disse nedlastingene inkluderer vanligvis en fullstendig «forhåndsinnlasting» av spillprogramvaren, hvor spillet aktiveres via en oppdatering på den offisielle lanseringsdagen. De samme lignende nettkjøpene som finnes i digitale butikkvinduer kan vanligvis kanselleres innen 14 dager uten å oppgi grunn, men Nintendo har valgt å tilbakekalle angreretten basert på et uttrykkelig lovfestet unntak. Søksmålet argumenterer for at nedlastingen som ble gjort tilgjengelig etter forhåndsbestillingen ennå ikke hadde gjort spillet brukbart, slik at kontrakten mellom Nintendo og kjøperen ikke ble oppfylt.

Saken ble opprinnelig avvist av Frankfurt am Main regionale domstol, men anken ble sendt til Frankfurt Higher Regional Court, hvor forbrukeradvokater fikk medhold. Tilsynelatende rådet dommerne Nintendo til å anerkjenne VZBVs krav om oppreisning som passende, og retten opprettholdt VZBVs handling i sin godkjenningsavgjørelse i sin helhet. Nintendo ser ut til å ha akseptert dette. Det ser imidlertid ut til at kjennelsen innrømmer at det ikke er grunnlag for en avgjørelse, derav det korrekte utfallet av denne fortsatt usikre videospillsøksmålet.

SÅ: Nintendo Switch Joy-Con Drift Trial forklart

Kilde: Nintendo Life

Operation-Blizzard-koffert-interessekonflikt-pause-nektet-1

Activision Blizzards forslag om å avslutte saken ble avvist

Activision Blizzards forslag om å avslutte DFEH-interessekonflikten har blitt avvist, noe som skaper en fri juridisk sump.

Fortsett å lese …

Om forfatteren

Denne artikkelen blir automatisk oversatt til ditt språk. Gi oss beskjed hvis den inneholder feil.

You may also like

Leave a Comment