Home » Nord-Irland kvinner 0-5 England kvinner: Georgia Stanway og Lauren Hemp scorer to ganger i VM-kvalifiseringen

Nord-Irland kvinner 0-5 England kvinner: Georgia Stanway og Lauren Hemp scorer to ganger i VM-kvalifiseringen

by Erlend Loe

Georgia Stanway og Lauren Hemp satte England på randen av verdenscupfinalen etter en 5-0 seier i Nord-Irland.

Sarina Weigmanns side trenger nå bare et poeng i nok en kvalifiseringskamp mot Østerrike i september for å sikre seg en plass i neste års australske og New Zealandske mesterskap, men selv om de vinner den kampen trenger de bare å slå i finalen Win Luxembourg. Forhåndsbetaling.

Etter å ha scoret 10 mål i hver av de tre kvalifiseringskampene før de dro til den fullsatte Windsor Park, opplevde løvinnene at vertene deres var langt mer sta, og klarte bare å omgå Jacqueline Burns én gang før pause da funky Hem fra kloss hold ble uteksaminert fly over det.

Livet ble lettere etter pause da vertene ble slitne da Ella Tone ukontrollert scoret sitt tiende mål for England sju minutter ut i andre omgang, og det var snart det tredje da Hemp la til det andre etter at Burns stengte.

Bilde:
Lauren Hemp scoret i begge omganger, og tok hennes internasjonale poengsum til seks for Ducks

Stanway scoret deretter den første ni-minutters dobbelen med en rett avslutning etter Toones gode arbeid nedover venstre flanke før han avsluttet med et halvt skudd rundt Sarah McFadden i nederste hjørne.

Vertenes tap og Østerrikes nest høyeste seier mot Latvia 8-0 betyr at de ikke lenger kan kvalifisere seg til finalen på grunn av et dårlig resultat i innbyrdes kamper.

England viste en klinisk vending i andre omgang

Trener Sarina Weigman beskrev Englands prestasjon som «moden» i en av de tøffe atmosfærene de har spilt foran nesten 16 000 fans i Belfast de siste årene.

Så seig som støtten fra sangteamet forble, så gjorde vertene det i de første 45 minuttene da England hadde over 80 % ballbesittelse, men til tider hadde fem forsvarere.

Tålmodighet viste seg like viktig som kvaliteten til løvinnen, som nok en gang opprettholdt styrken og mottok rettferdige premier mens Nord-Irland slet med å henge med.

De andre guttene skylder noe til Hemp’s Lucky Kick, som var den perfekte dukken for Toone å snike seg ut og fullføre, og det samme gjorde en tredje da Leah Williamsons pasning til bladbasen ble kuttet av McFadden, men Hemp foretrekker å gå nærmere Burns og å nærme seg resultatet. .

For en time siden viste vertene virkelige tegn til tretthet og Toone hadde muligheten til å svinge til venstre inn og løpe ut av kontroll fra felt til felt for at stansen skulle kollapse. En lignende historie skjedde på det femte toppmøtet da Man City-midtbanespilleren KO dro hjem hamp i en utmattende duell mot McFadden.

«Det var en veldig moden opptreden med en god atmosfære og en stor mulighet,» sa Wigman til BBC Sport.

«Vi ønsket å være tøffere i første omgang, vi skapte mange sjanser, men da jeg vant 5-0 i andre omgang fortsatte vi, de ble slitne og resultatet er veldig bra.»

Shels beskrev spillerne som «mer emosjonelle enn menn» i en kontroversiell reaksjon

Nord-Irlands manager Kenny Shils tegnet en kontroversiell sammenligning mellom fotball for menn og kvinner i sine kommentarer etter kampen, og beskrev sistnevnte som en «mer emosjonell sport» når han diskuterte lagets prestasjoner – til tross for at ingen av England-målene kom nærmere enn ni minutter.

Han ble sitert for å si: «I kvinnespillet la jeg merke til at hvis et lag slapp inn et mål, slapp de inn det andre målet på veldig kort tid, gjennom hele kvinnekampen, fordi jenter og kvinner er mer emosjonelle enn menn.»

«Så de scorer et mål, som ikke er bra.»

Analyse: Englands ekstra momentum bak storseieren

Tidligere Everton- og Liverpool-spiss Courtney Sweetman-Kirk sa til Sky Sports:

«Det var ikke bra i første omgang, de kunne vært mer dynamiske, men fordelene for Nord-Irland håndterte bankene og gjorde det vanskelig med England som i utgangspunktet ikke klarte å finne plasser.

«I andre omgang var han mye bedre, de kliniske resultatene foran mål og spillet var mye bedre. Hun gjorde jobben for England, for å si det best.

«Jeg synes Lauren Hemp gjorde et enormt inntrykk, ikke bare med målene, men med assistene sine og måten hun slo England i andre omgang. Ella Tone var også god, nå spiller England med to mål, hun gjorde en flott kamp, ​​spesielt hvordan hun scoret sitt fjerde mål.

«Å være tøff og stødig i forsvar og gjøre livet vanskelig for et bedre lag er noe du må gjøre, og spørsmålet for Nord-Irland er om de kan gjøre det lenger i kampen.»

Hva neste for England og Nord-Irland?

England skal neste gang i aksjon i juni når de spiller to vennskapskamper som forberedelse til EM som begynner i juli. Sarina Weigmanns side møter Belgia 16. juni og Nederland 24. juni før åpningskampen mot Østerrike 6. juli.

Nord-Irland, som er i gruppe med England i EM, starter sin turnering med Norge 7. juli.

You may also like

Leave a Comment