Home » Nordmenn varsler unntak fra boikott av russiske idrettsutøvere. «Vi ønsker å holde kanalene åpne»

Nordmenn varsler unntak fra boikott av russiske idrettsutøvere. «Vi ønsker å holde kanalene åpne»

by Erlend Loe

Etter starten på den russiske invasjonen av Ukraina eksisterte ikke lenger idrettsutøvere fra det landet (og også fra Hviterussland) på den internasjonale scenen. I løpet av få dager bestemte de fleste av verdens forbund å utestenge henne fra konkurransen. I tillegg er lignende sanksjoner innført av nasjonale forbund som ikke ønsker at idrettsutøvere fra aggressorland skal dukke opp på deres territorium.

se videoen
Klitschko har kjempet hele livet. «Nå tok han til våpen og sto opp for forsvaret av Kiev»

Norge tillater fritak fra sanksjoner for russiske og hviterussiske idrettsutøvere

Et land som har bestemt seg for å boikotte russiske idrettsutøvere er Norge. Det er et alvorlig slag og også et signal til andre land. Det er mange konkurranser i vintersport på territoriet, og i dem er russerne en styrke.

Stjernen på det polske landslaget får forlate Russland. Vedtak innen to uker

Som påpekt av Anette Tretteberstuen, kultur- og likestillingsminister, støtter landet internasjonale vedtak om å utestenge russiske og hviterussiske idrettsutøvere fra konkurranser på høyt nivå. I tillegg oppfordret hun Russland og Hviterussland til ikke å søke om, delta i eller arrangere internasjonale sportsbegivenheter.

Det viser seg imidlertid at nordmennene tillater noen unntak innenfor sine egne sanksjoner. – Jeg vil understreke at vi ønsker å ekskludere utøvere og lag på høyeste nivå fra lekene, og ikke fra barne-, ungdoms- og breddeidrett. Vi ønsker å holde de mellommenneskelige kanalene åpne så lenge som mulig – sa departementssjefen.

Russere reagerer på sanksjoner. De organiserte sine egne spill, de hånet media

De internasjonale sanksjonene utløste reaksjoner også på russisk side. Om bare en uke er Khanty-Mansiysk vertskap for de paralympiske leker, der utøvere fra Russland og Hviterussland skal delta. Retten til å delta i det pågående arrangementet i Beijing ble trukket tilbake kort tid før start.

Jevgenij KuznetsovDen russiske OL-sølvvinneren er sjokkert. Han kalte Putin «en stor mann»

Også media fra angriperens land gjorde narr av sanksjonene. – Uten oss er det en annenrangskonkurranse. Vårt folk vil imidlertid fortsette å fly under flaggene til Polen, Georgia og USA. Hvorfor og hvem vil se det? – spør russen som en del av verdensmesterskapet i kunstløp. De la også ut et bilde av den polske skateren Yekaterina Kurakova.

You may also like

Leave a Comment