Home » Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

by Peter Østbye

Manchester Citys Norge-spiss Erling Haaland er en absolutt kjendis i landet sitt, men dessverre er han også en økonomisk plage for foreldre som ikke har råd til de dyre klokkene fotballspilleren stadig flakker på i sosiale medier blir.

Haaland har sluppet løs en klokkedille

I mai, da han forlot Borussia Dortmund, ga han alle spillerne Rolex-sko, totalt 33 stykker til en pris på 13 000-15 000 euro, og andre medlemmer av teamet, inkludert massører, fysioterapeuter og kokker, billigere Omegas for 5 -7 tusen.

Denne nyheten fikk umiddelbart norsk ungdom til å ønske seg slike klokker, som ble hovedgaven under konfirmasjonsseremoniene i mai. Nå nærmer julen seg og, som media melder, bidrar hele familier til innkjøp av en Rolex, en Omega eller en billigere, men luksuriøs klokke til sønner, barnebarn og oldebarn. Selskaper som selger dem har rapportert at de ikke lenger er tilgjengelige.

– Hver produsent av luksusklokker definerer et spesifikt basseng per land. Norge har bare fem millioner innbyggere, så det er lite og derfor fikk vi alltid lite, men det var nok. Lagrene våre er tomme i år, sier Halvor Bjerke, leder for landets største vaktkjede, til allmennkringkasteren NRK.

Wenche Lian, butikkeier fra Trondheim, sier til NRK at hun får rundt 100 telefoner om dagen om en luksusklokke, mest en Rolex.

– Vi er lei av å forklare at ventetiden er flere eller til og med flere måneder – understreket hun. «Det er en merkelig situasjon fordi vi kunne selge like mange Rolexer i løpet av en uke som vi gjorde et år før,» kommenterte Halvor Bjerke. «Nå blir de revet i stykker på nettauksjoner og brukte koster mye mer enn nye,» la han til.

Jenter vil også være Haaland

Haalands kamper på landslaget har fått alle norske gutter til å ønske seg skjorter med tallet 9 og spillerens navn på ryggen. De distribueres av Norges Fotballforbund NFF og koster 110 euro. «I Norge i dag ønsker selv jenter å være Haaland», kommenterte Lars Olav Karlsen, president i landslagets fanklubb.

Han forklarte at det er så mange sosiale forskjeller i Norge i dag og at velstående foreldre kjøper alt barna vil ha, men fattige foreldre har ikke råd til det. – Prisen er for høy og foreldrene sliter økonomisk fordi barna vokser opp så fort og skjorten de kjøper i år passer ikke neste år, sier Karlsen til NRK.

På sendingen av stasjonen appellerte han til NFF om å sette ned prisen. NFF salgsdirektør Runar Pahr Andresen svarte: – Kjøp en størrelse opp så holder det 2-3 år.

Drømmen bortedrakten er blå av Manchester City, også med nummer 9, men disse var fraværende i august. – Produsenten forklarte oss at produksjonskapasiteten ikke strekker til og neste batch kommer ikke før i desember. Vi har allerede bestillinger på flere tusen og de koster 110 euro stykket, sier Andre Gullord, sportsbutikkeier i Bergen, til NRK.

(TRYKK)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment