Home » Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

by Gabriel Scott

I mai, da han forlot Borussia Dortmund, ga han alle spillerne Rolex-sko, totalt 33 stykker til en pris på 13 000-15 000 euro, og andre medlemmer av teamet, inkludert massører, fysioterapeuter og kokker, billigere Omegas for 5 -7 tusen.

Denne nyheten fikk umiddelbart norsk ungdom til å ønske seg slike klokker, som ble hovedgaven under konfirmasjonsseremoniene i mai. Nå nærmer julen seg og, som media melder, bidrar hele familier til innkjøp av en Rolex, en Omega eller en billigere, men luksuriøs klokke til sønner, barnebarn og oldebarn. Selskaper som selger dem har rapportert at de ikke lenger er tilgjengelige.

SE OGSÅ: La Liga: Real Madrid økte ledelsen over Barcelona

«Hver produsent av luksusklokker definerer et spesifikt basseng for et spesifikt land. Norge har bare fem millioner innbyggere, så det er lite og derfor fikk vi alltid et lite beløp, men det var nok. I år er lagrene våre tomme, sier han til NRK Halvor Bjerke, leder av landets største klokkekjede.

Wenche Lian, butikkeier fra Trondheim, sier til NRK at hun får rundt 100 telefoner om dagen om en luksusklokke, mest en Rolex. «Vi er lei av å forklare at ventetiden er flere eller til og med flere måneder» – understreket hun.

«Det er en merkelig situasjon fordi vi kunne selge like mange Rolexer i løpet av en uke som vi gjorde på et år,» bemerket Bjerke.

«Nå blir de revet i stykker på nettauksjoner og brukte koster mye mer enn nye,» la han til.

Haalands kamper på landslaget har fått alle norske gutter til å ønske seg skjorter med tallet 9 og spillerens navn på ryggen. De distribueres av Norges Fotballforbund NFF og koster 110 euro.

«I Norge i dag ønsker selv jenter å være Haaland», kommenterte Lars Olav Karlsen, president i landslagets fanklubb.

Han forklarte at det er så mange sosiale forskjeller i Norge i dag og at velstående foreldre kjøper alt barna vil ha, men fattige foreldre har ikke råd til det. – Prisen er for høy og foreldrene har et økonomisk problem fordi barna vokser opp så fort og en skjorte kjøpt i år passer ikke neste år, sier Karlsen til NRK.

På sendingen av stasjonen appellerte han til NFF om å sette ned prisen.

NFFs kommersielle direktør Runar Pahr Andresen svarte: «Kjøp en størrelse opp så holder den 2-3 år.»

Drømmen bortedrakten er blå av Manchester City, også med nummer 9, men disse var fraværende i august.

«Produsenten forklarte oss at produksjonskapasiteten er utilstrekkelig og at neste batch ikke kommer før i desember. Vi har allerede bestillinger for flere tusen og de koster 110 euro stykket, sier Andre Gullord, sportsbutikkeier i Bergen til NRK.

KN, PAP

You may also like

Leave a Comment