Home » Norge i finalen etter en duell på topp mot Danmark

Norge i finalen etter en duell på topp mot Danmark

by Thure Lindhardt

Etter at Frankrike kvalifiserte seg mot Kroatia, møtte Danmark og Norge hverandre i den andre semifinalen. Det danske laget fikk fart under konkurransen hovedsakelig etter deres gode prestasjon mot Russland, men lokalbefolkningen møtte nordmennene som var sterke på teknikk og erfaring.

Norge i tvil om Danmarks prestasjon

Stine Oftedal åpnet ballen i semifinalen med et skudd igjennom, men Jensens døtre fordoblet innsatsen i starten av kampen. Gitt den norske defensive intensiteten, fortsatte de offensiven og scoret et 7-meterskast fra Mia Rej for sitt første mål.

Sandra Toft på sin side skyver på en eller annen måte den norske offensiven og får laget hennes til å tvile på motstanderne. Spillet akselererer i begge retninger og når dansken utnytter en pivotpasning fra Mia Rej mellom motstanderens ben.

Nora Mork, den ubestridte bærebjelken i det norske laget, lar lagkameratene puste lettet ut mellom straffer og sanksjoner. Med et underskudd på 3 mål (8-11) klokken 22’25 klarer de imidlertid ikke å ta poengene.

Sandra Tofts dobbeltparade som et jernteppe hindrer nordmennene i å nå målet en ny tid. I sluttsekundene gir Veronica Kristiansen litt håp med et eksepsjonelt skudd med stillingen 10-13 ved pause.

Fotokreditt: France TV Sports

Reversering av situasjonen for Norge til tross for Danmark

Danskene spilte denne semifinalen på hjemmebane og hadde tegnet et nesten perfekt bilde i første omgang for å komme tilbake fra pause med liten margin. Men uten å telle gjenopptakelsen med intensitet, ble motstanderne deres pålagt.

Fra begynnelsen av andre omgang ble det et stort comeback for nordmennene, som Nora Mork og Kari Brattset-Dale, å komme tilbake til utlikningen på 37’40. Danskene gir fortsatt ballen tilbake og de to lagene kjemper om hver ball.

Katerine Lunde og Sandra Toft, begge kommanderende i målene sine, gjør noen viktige redninger, og de to lagene står i nakken med et knepent resultat på 22:21 på 50′. Henny Reistad flyr avgårde med noen få aksjoner, Katerine Lundes redninger de siste 10 minuttene er dyrebare og Norge tar ledelsen med 3 lengder 25-22 «på 54».

Til tross for en alvorlig rivalisering i løpet av de 60 minuttene klarte ikke dansken å vinne da finaleplassen går til Norge i første omgang og ved sluttsignalet, som endte seirende med resultatet 27:24.

Norge kom seg etter angrepet fra Danmark og snudde trenden for å sikre en seier tilsvarende EM-finalen i 2020. En stor klassiker spilles derfor søndag klokken 18 med headliner av Frankrike-Norge-finalen.

Forsidebilde: Teamet.
Frankrike – Norge-finalen sendes videre TF1 denne søndagen.

Her finner du alle våre håndballartikler.