Home » Norge tar over, beholder verdenstittelen

Norge tar over, beholder verdenstittelen

by Thure Lindhardt

Det franske damelaget ønsket å gjenta prikken over i-en etter debaklet av singelen tirsdag. I nest siste runde av dette fjortende ukentlige Pokljuka-verdensmesterskapet ble sesongen kronet for tredje gang på rad av Norge, foran Tyskland og Ukraina.

En siste vanskelig runde…

Kvinnesesongen, som aldri fikk en tittel i sin historie, inneholdt en original komposisjon (Bescond, Chevalier-Bouchet, Chevalier og Simon). Som den 14. det siste året må trikolorene nøye seg med blomsterseremonien og en åttendeplass. Men bak riflen (5 hakker) perfekt, gjøres forskjellen på banen. Franskmennene, som var vant til å okkupere toppen av rangeringen på ski, syndet på banen. I følge Anaïs Chevalier-Bouchet skyldes dette «dårlig gli» kombinert med mangel på følsomhet. Den siste runden og spesielt den siste stigningen før man ankom stadion for å demonstrere problemene med voksing. Skuffende når vi ser at de har det beste skuddresultatet.

Norge hellig igjen

Trippelen for Norge! Nok en gang hellig, sesongen bestående av Tandrevold, Echoff, Lien og Roeiseland kapret sesongtittelen for tredje gang på rad. De norske skiskytterne hadde imidlertid store problemer med å skyte med 11 plukker og vant løpet på bane. Et kollektiv som stoppet med Roeiseland på tredje skudd (3 hakker), men ingenting skjedde. Tyskland byr på andreplass på en utrolig måte etter at ukraineren Pidhurushna feiret seieren litt for raskt (Dixit, Julian Alaphilippe). Spesiell omtale går til Lisa Vittozzi, som hadde en oppsiktsvekkende første stint.

Et skuffende resultat for franskmennene, som kan gjøre opp for seg på massestarten i morgen. Noen ganger opp til herrestafetten, der alle forhåpninger er tillatt.

Bildekreditt: MORYou may also like

Leave a Comment