Home » Norge trapper opp støtten til Ukraina – Skandinavisk nyhetsportal

Norge trapper opp støtten til Ukraina – Skandinavisk nyhetsportal

by Erlend Loe

Norges statsminister John Gahr Støre sa torsdag at utenlandshjelpen til Ukraina vil økes. Statsministeren sa også at Norge ikke har sett en økning i militær aktivitet langs grensen til Russland nær polarsirkelen.

«Vi la merke til det den gangen. Vi har lenge fryktet at Russland ville starte en fullskala militæroffensiv mot Ukraina. Dette skjer nå, sa den norske statsministeren.

«Angrepet vi ser er et angrep på Ukrainas frihet og suverenitet. Det er også et angrep på et fritt og demokratisk Europa. Norge fordømmer på det sterkeste Russlands militæroffensiv i Ukraina, sa Gahr Støre.

Statsministeren varslet også at Norge vil øke bevilgningen av nødhjelp til Ukraina med 200 millioner. Krone.

«Norge gir allerede humanitær, økonomisk og politisk støtte, men vil trappe opp innsatsen i nær fremtid», forsikret statsministeren.

Gør Støre sa også at Norge vil øke årvåkenheten og beredskapen til de væpnede styrkene.

Han la til at Norge vil slutte seg til de nye europeiske sanksjonene mot Russland.

Norge deler grense med Russland i polarsirkelen, men Gør Støre forsikret landets befolkning om at det ikke var tegn til økt militær aktivitet langs grensen.

– Jeg vet at mange nordmenn ikke har det bra i dag. Mange er redde. Det forstår jeg.Jeg vil understreke at vi ikke merker noen økt militær aktivitet på grensen, det er stille på grensen. Vi øker imidlertid årvåkenhet og beredskap, vi følger situasjonen nøye, sa statsministeren.

Laget av thelocal.no og nrk.no.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norge øker støtten til Ukraina

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment