Home » Norsk fotballsensasjon: 19-åringen alene har truffet mer enn Barca | Sport

Norsk fotballsensasjon: 19-åringen alene har truffet mer enn Barca | Sport

by Thure Lindhardt

E.Haaland har scoret 39 mål, scoret 6 «hat tricks» og slått inn 10 mål på 7 kamper i Champions League denne sesongen. Og han er bare 19.

Den norske festen fortsatte tirsdag i Dortmund, hvor han sendte ballen to ganger i nettet og kapret Borussias 2-1-seier over Paris Saint-Germain i den første kvartfinalen i Champions League.

Haland er den eneste mannen i historien som ennå ikke er 20 år og som har scoret et tosifret antall mål i Champions League i tillegg til navnet sitt.

Verken Kulian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller noen annen kjent spiller i verden kunne gjøre det.

Den 19 år gamle spissen har allerede slått mer i Champions League 2019-20 enn hele Barcelona-laget (9 mål). Han er den første i Borussia-historien som debuterer i Bundesliga, DFB Cup og Champions League.

Halandand deler for tiden tittelen som den mest suksessrike Champions League-spilleren med Robert Lewandowski fra München.

Jeg er glad for at jeg ble matchspiller, men jeg føler at jeg kan spille mye bedre, sa Haland etter tirsdagens seier. – Jeg må spille bedre på dette nivået, jeg må jobbe hardt og jeg må forbedre meg.

2-1-scoringen er farlig fordi PSG er et veldig sterkt lag, så det vil være vanskelig å få revansje.»

Jeg må spille bedre på dette nivået, jeg må jobbe hardt og jeg må forbedre meg

Haland kom til Borussia i januar og scoret alle 11 mål på 450 minutter iført gul trøye – hvert 41. minutt.

Norge har allerede scoret 8 mål i Champions League denne sesongen da de spilte for Salzburgs Red Bull-lag, hvorfra de flyttet til Dortmund for € 20m. Det stemmer, med alle de andre avgiftene satte Borussiaklubben opp mye penger for E. Halland.

– Han er en målscorer. Han er et utrolig talent for ham, – roste Axel Witsel sin lagkamerat. «Han har mye rom for forbedring, men han er på vei til å bli en stor spiller.»

You may also like

Leave a Comment