Home » Norske Karsten Warholm slår verdensrekorden på 400 meter hekk

Norske Karsten Warholm slår verdensrekorden på 400 meter hekk

by Thure Lindhardt

For sin første 400 meter hekk for sesongen slo nordmannen Karsten Warholm den gamle verdensrekorden til amerikaneren Kevin Young på 46 sekunder 70 hjemme i Oslo på Diamond League-stevnet i Oslo (Norge) torsdag.er Juli.

Det sletter dermed de 46 sekundene 78 til amerikaneren, som var nesten 29 år gammel, og de olympiske leker 1992 (Olympiaden) i Barcelona.

«Jeg visste lenge at jeg hadde en rask tid, men det er en annen sak. Det var bare den perfekte tiden, alle snakket om det [du record]. Min første på Bislett Stadion hvor publikum kommer tilbake, det er så spesielt å kunne gjøre, jeg er bare stolt, det er utroligsvarte han. Det er bare årets første 400m hekk. Jeg kan fortsatt utvikle løpet mitt og bli bedre. «

Warholms rekord er bare fire dager etter at amerikaneren Rai Benjamin, som ble tidenes nest beste distanseløper i de amerikanske olympiske forsøkene, nådde 46 sekunder 83.

også lese De olympiske leker i Tokyo som om vi var der: Renaud Lavillenie på topp

De to mennene møtes 9. juli på et møte i Monaco til et eksplosivt sammenstøt i form av en oppvarming før de olympiske leker i Tokyo (23. juli – 8. august), hvor duellen deres lover å bli episk.

En disiplin i full gang

Karsten Warholm, to ganger regjerende verdensmester, hadde allerede nærmet seg verdensrekorden flere ganger i 2019 (46 sekunder 92), deretter i 2020 (46 sekunder 87). Som 25-åring bekreftet han at han var i full gang med en disiplin som han relanserte for fire år siden med Benjamin og Qatar Abderrahman Samba: Siden 2018 har to tredjedeler av de 18 beste tidene gjennom tidene blitt satt.

Karsten Warholm og Alison Dos Santos på løpet i Oslo, torsdag 1. juli.

Kraftmonster med en muskuløs bygning (1,87 m, 80 kg), som skriker før løpene og slår seg på brystet og kinnene, Warholm trekker også lyset med sin ekstraordinære og sære personlighet. Siden mars 2015 har denne tidligere amatøren for de kombinerte konkurransene (7 764 poeng i junior tikamp) delt sin skjebne med Leif Olav Alnes, en trener nesten 40 år eldre som deler sin eksentrisitet, til det bedre: han har to verdensmesterskap og to Europamesterskap (hvorav ett i hallen over 400 m).

også lese Friidrett: Verdensrekorden på 400 meter hekk ble slått av amerikaneren Sydney McLaughlin

400 meter hekk brenner ikke bare for menn siden amerikaneren Sydney McLaughlin slo verdensrekorden for kvinner søndag (51 sekunder 90), og hun kjemper også en elektronisk duell med sin landsmann. , olympisk mester og tidligere verdensrekordholder Dalila Mohammed.

Verden med AFP

You may also like

Leave a Comment