Home » Nye feriestandarder: homofil reklame for julenissen i Norge – Respublika.lt

Nye feriestandarder: homofil reklame for julenissen i Norge – Respublika.lt

by Peter Østbye

Julereklamer har blitt en årlig tradisjon, og dukker ofte opp som minifilmer som forteller festlige historier. Men en norsk annonse som viser julenissen kysse en mann som venter på ham hjemme på julaften, ble en uventet hit.


×

1 bilde

Stop frame fra norsk videoannonse (lenke til annonse – i tekst)

Som ordtaket sier: «Hver sin egen». Hvert land har sine egne verdier som det er stolt av. Hvis de liker å se en homofil julenisse, så får det være. Du kan se den forkortede videoen her.

Men problemet er at det finnes noe slikt som Overton-vinduet: John Overton (1960-2003) var en amerikansk sosiolog som beskrev politisk teknologi som et uakseptabelt fenomen som kunne gjøres om til en politisk norm. normalumu.

Takket være denne trinnvise implementerte teknologien, kan generelt forkastede fenomener også lett gjøres mulig. Fra det umulige til det radikale. Fra radikal til akseptabel. Fra akseptabelt til rimelig. Fra smart til populær. Fra populær til politisk.

Så et homofil nissekyss var ikke bare for ham selv – det markerte jubileet. I 1972 ble homoseksuelle forhold avkriminalisert i Norge (i Litauen i 1993). Sivil partnerskapslov ble opprettet i 1993, ekteskap i 2009 (kjønn kan endres fra 2016).

I 2015 godkjente Den norske katolske kirke homofile ekteskap i deres kirker (det er ikke for ingenting at den lange versjonen av filmen viser mye religiøse motiver). Forresten, siden 2009 har homofile par kunnet adoptere. Barna blir tatt hånd om av Barnevernet-organisasjonen, som allerede er kjent i Litauen, selvfølgelig er det ingen som spør om barnas mening (eller foreldrene som de ble holdt tilbake fra).

Så filmen er ikke et dumt overskudd, men markerer 50-årsmarsjen til de «blå internasjonale» fra umulighet til mulighet. På en eller annen måte går denne veien igjen i andre land.

Men det er også gode nyheter. Overton vindusteknologi kan brukes for mindre penger for kurver Formål. Alt som gjenstår er å lære.

Uenig – la oss diskutere!
Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer med banneord blir automatisk fjernet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukultiverte kommentarer som er smakfulle, ikke er relatert til emnet, signert på andres vegne, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan dine betente ord bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil videreformidle dataene dine til de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment